Bavette recept

Bavette met frisse witlofsalade

4-6 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze Bavette
  • 1 Bavette (ca. 900 gr)
  • 50 ml + 150 ml Olijfolie
  • 40 ml Rode wijn azijn
  • 1 grote Sjalot
  • 2 Rode tomaten
  • 2 Groene tomaten
  • 3 stronken Witlof
  • 12 Ansjovisfilets uit blik
  • 15 gekookte krieltjes
  • Verse tijm
  • Verse platte peterselie
  • Verse bieslook
  • Peper
  • Zout

Mix 50 ml van de olijfolie met de fijngesneden sjalot en wat blaadjes tijm. Snijd de bavette met de draad mee in grove repen en smeer deze in met de mix voeg naar smaak peper en zout toe.

Mix 40 ml van de olijfolie met de 10 ml rode wijn azijn. Zet apart. Snijd de witlof, tomaat, ansjovis, krieltjes en kruiden in stukken en meng samen met de mix van olijfolie en azijn.

Verwarm een grillpan en bak het vlees ongeveer 5 minuten per kant. Serveer de salade apart bij het vlees.


Klik op recept naast "schrijf een review" voor de 300 gram Bavette.

Je kunt de Bavette online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Bavette met frisse witlofsalade

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Bavette met frisse witlofsalade

1-2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 1 Bavette steaks (ca. 300 gr)
  • 50 ml + 40 ml Olijfolie
  • 1 ml Rode wijn azijn
  • 1/2 Sjalot
  • 1 Rode tomaat
  • 2 stronkjes Witlof
  • 5 Ansjovisfilets uit blik
  • 6 gekookte krieltjes
  • Verse tijm
  • Verse platte peterselie
  • Verse bieslook
  • Peper
  • Zout

Mix 50 ml van de olijfolie met de fijngesneden sjalot en wat blaadjes tijm. Snijd de bavette met de draad mee in grove repen en smeer deze in met de mix voeg naar smaak peper en zout toe.

Mix 40 ml van de olijfolie met de 10 ml rode wijn azijn. Zet apart. Snijd de witlof, tomaat, ansjovis, krieltjes en kruiden in stukken en meng samen met de mix van olijfolie en azijn.

Verwarm een grillpan en bak het vlees ongeveer 5 minuten per kant. Serveer de salade apart bij het vlees.