Bavette steak

Omschrijving Bavette steak

De Bavette is botermals vlees met een grove structuur, rijke smaak en een goede vet dooradering. Afkomstig van runderen die leven op uitgestrekte vlaktes in Zuid-Amerika. Ze worden minimaal 120 dagen graangevoerd.

 

Doos: 1 portie, totaal 300 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de Bavette steak

Combineer dit met een zelfgemaakte rode of witte uienchutney en je bent eigenlijk al klaar.

 

Recept van Jonathan Zandbergen

Bekijk hier het recept van de Brown Butter BBQ Bavette door Jonathan.

 

Je kunt de Bavette steak online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Bavette steak

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% rundvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 436 kJ / 103 kcal
Vet 2,0 g
(waarvan verzadigd vet) 0,8 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 21,2 g
Zout 0,0 g

BARBECUE: 5 minuten. *
Regelmatig keren.

GRILLPAN: 5 minuten. *
Halverwege omkeren.

 

* Voor ontdooid product.
Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.

 

Brown butter BBQ Bavette

Jonathan Zandbergen

2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 1 bavette steak (300 gr)
  • 100 gr roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • Fleur de sel en zwarte peper
  • 10 takjes verse tijm

Kneus de knoflookteentjes, rits de blaadjes van de tijmtakjes en doe ze samen met de roomboter in een pan. Laat de boter nu uitbruisen tot deze bruin kleurt.

Kruid de bavette met fleur de sel en zwarte peper, bestrijk met de boter en laat 2 uur marineren. Houd nog wat boter over om na het grillen over het vlees gieten. Gril de Bavette 2 tot 3 minuten per zijde.

De nootachtige smaak van de bruine boter zorgt voor een extra lekkere braadsmaak van de steak. Eet smakelijk!

  •  

 

Bavette met frisse witlofsalade

1-2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 1 Bavette steak (ca. 300 gr)
  • 50 ml + 40 ml Olijfolie
  • 10 ml Rode wijn azijn
  • 1/2 Sjalot
  • 1 Rode tomaat
  • 2 stronkjes Witlof
  • 5 Ansjovisfilets uit blik
  • 6 gekookte krieltjes
  • Verse tijm
  • Verse platte peterselie
  • Verse bieslook
  • Peper
  • Zout

Mix 50 ml van de olijfolie met de fijngesneden sjalot en wat blaadjes tijm. Snijd de bavette met de draad mee in grove repen en smeer deze in met de mix voeg naar smaak peper en zout toe.

Mix 40 ml van de olijfolie met de 10 ml rode wijn azijn. Zet apart. Snijd de witlof, tomaat, ansjovis, krieltjes en kruiden in stukken en meng samen met de mix van olijfolie en azijn.

Verwarm een grillpan en bak het vlees ongeveer 5 minuten per kant. Serveer de salade apart bij het vlees.