Bereidingswijze vlees

Voor alle producten van The Meatlovers hebben wij heerlijke recepten bedacht. Natuurlijk kun je ook je eigen weg gaan!  Mocht je geen professionele thuiskok zijn en vraag je je af hoe je deze heerlijke producten het beste kan klaar maken dan kun je op de website terecht. Zo heeft onze chefkok naast het publiceren van zijn recepten ook hele handige en duidelijke bereidingsmethodes bedacht. Voor elk product kun je deze vinden op de product pagina. Bijvoorbeeld entrecote, onderin staan tabjes, klik op het tabje bereidingswijze en je vindt alle informatie die je nodig hebt.

 

Kerntemperaturen vlees

Bereiding is essentieel om de beleving van de hoge kwaliteit volledig te ervaren. Als hulpmiddel heeft onze chefkok een kerntemperaturentabel gemaakt. De temperatuur van het vlees is belangrijk voor zowel smaak als bite, het enige wat je hier voor nodig hebt is een kernthermometer. Handig tijdens het bereiden op de BBQ. De temperatuur series geven een bepaald gewenst resultaat. Zo hebben we kerntemperaturen voor rundvlees, lamsvlees, varkensvlees en kalfsvlees. Door de temperatuur in het vlees goed in de gaten te houden zorg je er voor dat je het vlees op zijn best serveerd. Daarnaast is het ook voedselveilig. 
Bekijk hieronder de kerntemperaturen voor vlees:

 

Rund Vlees

Kerntemperatuur:

Resultaat:

Steaks

50-52°C 

Rare 

 

55-58°C

Medium rare

 

60-63°C

Medium

 

65-67°C

Medium well done

 

70-hoger°C

Well done 

Lams Vlees

 

 

Steaks

50-52°C 

Rare 

 

55-58°C

Medium rare

 

60-63°C

Medium

 

65-67°C

Medium well done

 

70-hoger°C

Well done 

Varkens Vlees

 

 

Steaks

60-63°C 

Medium

 

70-hoger°C

Medium well done

Kalfs Vlees

 

 

Steaks

56-62°C

Rosé

 

62-68 °C

Medium

 

68-hoger°C

Well done 

 

Lees meer over de perfecte kerntemperaturen van vlees.

Product van de maand!