Bereidingswijze vlees

Voor alle producten van The Meatlovers hebben wij heerlijke recepten bedacht. Natuurlijk kun je ook je eigen weg gaan!  Mocht je geen professionele thuiskok zijn en vraag je je af hoe je deze heerlijke producten het beste kan klaar maken, dan kun je op de website terecht. Zo deelt onze chefkok naast zijn recepten ook hele handige en duidelijke bereidingsmethodes. Voor elk product kun je deze vinden op de product pagina. Bijvoorbeeld entrecote, onderin staan tabjes, klik op het tabje bereidingswijze en je vindt alle informatie die je nodig hebt.

 

Kerntemperaturen vlees

Bereiding is essentieel om de beleving van de hoge kwaliteit volledig te ervaren. Als hulpmiddel heeft onze chefkok een kerntemperaturentabel gemaakt. De temperatuur van het vlees is belangrijk voor zowel smaak als bite, het enige wat je hier voor nodig hebt is een kernthermometer. Handig tijdens het bereiden op de BBQ. De temperatuur series geven een bepaald gewenst resultaat. Zo hebben we kerntemperaturen voor rundvlees, lamsvlees, varkensvlees en kalfsvlees. Door de temperatuur in het vlees goed in de gaten te houden, zorg je er voor dat je het vlees op zijn best serveert. Daarnaast is het ook voedselveilig.
Bekijk hieronder de kerntemperaturen voor vlees:

Rund Vlees Kerntemperatuur: Resultaat:
Steaks 50-52°C Rare
  55-58°C Medium rare
  60-63°C Medium
  65-67°C Medium well done
  70-hoger°C Well done
Lams Vlees    
Steaks 50-52°C Rare
  55-58°C Medium rare
  60-63°C Medium
  65-67°C Medium well done
  70-hoger°C Well done
Varkens Vlees    
Steaks 60-63°C Medium
  70-hoger°C Medium well done
Kalfs Vlees    
Steaks 56-62°C Rosé
  62-68 °C Medium
  68-hoger°C Well done

Lees meer over de perfecte kerntemperaturen van vlees.

Menu