Bavette recept van Jonathan Zandbergen

Brown butter BBQ Bavette

2 personen


 

Ingrediënten
Bavete bereiden
  • 1 bavette steak (300 gram)
  • 100 gr roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • Fleur de sel en zwarte peper
  • 10 takjes verse tijm

Kneus de knoflookteentjes, rits de blaadjes van de tijmtakjes en doe ze samen met de roomboter in een pan. Laat de boter nu uitbruisen tot deze bruin kleurt.


Kruid de bavette met fleur de sel en zwarte peper, bestrijk met de boter en laat 2 uur marineren. Houd nog wat boter over om na het grillen over het vlees gieten. Gril de Bavette 2 tot 3 minuten per zijde.


De nootachtige smaak van de bruine boter zorgt voor een extra lekkere braadsmaak van de steak. Eetsmakelijk!


Klik hier voor het Bavette recept in pdf.

 

Je kunt de Bavette steak online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Brown butter BBQ Bavette

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Brown butter BBQ Bavette

2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 1 bavette steak (300 gram)
  • 100 gr roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • Fleur de sel en zwarte peper
  • 10 takjes verse tijm

Kneus de knoflookteentjes, rits de blaadjes van de tijmtakjes en doe ze samen met de roomboter in een pan. Laat de boter nu uitbruisen tot deze bruin kleurt.


Kruid de bavette met fleur de sel en zwarte peper, bestrijk met de boter en laat 2 uur marineren. Houd nog wat boter over om na het grillen over het vlees gieten. Gril de Bavette 2 tot 3 minuten per zijde.


De nootachtige smaak van de bruine boter zorgt voor een extra lekkere braadsmaak van de steak. Eetsmakelijk!


Klik hier voor het recept in pdf.