Angus burger

Omschrijving Angus burger

De Angus burger is een bovenmatig sappige burger, afkomstig van de Angus runderen uit Australië. De specifieke smaak van de burger is te danken aan de 120 dagen durende graanvoedering van de Angus runderen.

 

Doos: 2 porties, totaal 250 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de Angus burger

De Angus burger gecombineerd met wat peper en zout maakt al dat je een trendy stemming creëert bij jou aan tafel. Ook is de Angus burger gecombineerd met zuurkool in plaats van sla erg lekker. Maar wil je je culinaire horizon verbreden en ben je op zoek naar een maaltijd met een echte smaaksensatie? Combineer dan de Angus burger met portobello, uienringen en blauwe kaas. Laat de ketchup staan en top je burger af met een flinke lepel mosterd.

 

De Angus burger door Jonathan Zandbergen

Bekijk hier het recept van de Angus burger met roasted jalapeños, tomaten & guacamole.

 

Je kunt de Angus burger online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Smullen
12-04-2016
Kim

Snel, makkelijk en ontzettend lekker!

Smaaksensatie
07-03-2016
Ricardo

Dit is echt een aanrader! Een heerlijk sappige burger met heel veel smaak. Gemakkelijk en snel klaar te maken.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Angus burger

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

98% rundvlees, voedingsvezel, zout, specerijen.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram. 

Energie 1053 kJ / 252 kcal
Vet 19,3 g
(waarvan verzadigd vet) 7,7 g
Koolhydraten 0,3 g
(waarvan suikers) 0,0 g
Eiwitten 18,5 g
Zout 0,22 g

BARBECUE/GRILLPAN:
Bevroren: 5 minuten per zijde
Ontdooid: 3,5 minuten per zijde
Hoog vuur.
Burger eenmaal omkeren.


KOEKENPAN:
Bevroren: 5 minuten per zijde
Ontdooid: 3,5 minuten per zijde
Middelhoog vuur.
Burger eenmaal omkeren.


Kerntemperaturen angus burger

Bereid je de angus burger op de barbecue/grillpan? Dan is je burger klaar na 3,5 minuten per zijde op hoog vuur.
In de koekenpan is je burger klaar na 3,5 minuten per zijde op middelhoog vuur.
Met een kerntemperatuur van 50-52°C wordt je burger rare.
Een kerntemperatuur van 55-58°C maakt je burger medium rare.
Liever medium? Hanteer dan een kerntemperatuur van 60-63°C.
Een kerntemperatuur van 65-67°C zorgt ervoor dat je burger medium well done is.
Een kerntemperatuur van 70-hoger°C maakt je burger well done.

Ontdooi bij voorkeur 1 dag van tevoren uit de verpakking en in de koelkast.

Bekijk alle vlees kerntemperaturen in de kerntemperaturen tabel

Black Angus Burger met
portobello en blauwe kaas

2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 2 Angus Beef Burgers
  • 2 Hamburgerbroodjes
  • Sla
  • 1 Tomaat
  • 2 Portobello's
  • ½ Rode ui
  • 30 gr Blauwe kaas
  • 2 el Mosterd

Snijd de rode ui in ringen. Verwarm een grillpan en grill
de portobello's hierin. Haal uit de pan en zet apart.

Bak de burgers volgens de bereidingswijze op de verpakking
in de grillpan.

Beleg de onderkant van je broodje met sla, tomaat, de burger,
portobello, uienringen en brokkel er wat blauwe kaas over.
Top af met een lepeltje mosterd.


Klik hier voor het recept in pdf.