Wagyu Burger

Omschrijving Wagyu burger

De Wagyu burger is een rundvleesburger met een opmerkelijke geschiedenis. Het Wagyu rund komt oorspronkelijk uit Japan en was vroeger alleen bestemd voor de Japanse keizer. Hierdoor kreeg de Wagyu de beste voeding, wat zorgt voor een speciale smaak. Vandaag de dag kunnen we gelukkig allemaal genieten van de bijzondere smaak die de Wagyu burger met zich meedraagt.


Doos: 2 porties, totaal 250 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de Wagyu burger

Je kunt met burgers allerlei kanten opgaan, zo ook met de Wagyu burger. Maak je een pittige saus en top je je burger hiermee af? Of maak je van de burger een cheeseburger? Als je voor deze optie gaat, combineer je cheeseburger dan met een bearnaisesaus in plaats van een reguliere ketchup. Je bent verzekerd van een smakelijk gerecht, hier hoef je écht geen top chef voor te zijn.


Je kunt de Wagyu burger online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Goede bite
31-01-2016
Laurens

Gisteren gegeten. Erg lekker! Ga nu de andere proberen.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Wagyu Burger

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

98% rundvlees, voedingsvezel, zout, specerijen.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 1481 kJ / 354 kcal
Vet 32,8 g
(waarvan verzadigd vet) 15,1 g
Koolhydraten 0,1 g
(waarvan suikers) 0,0 g
Eiwitten 14,7 g
Zout 0,53 g

BARBECUE/GRILLPAN:
Bevroren: 5 minuten per zijde
Ontdooid: 3,5 minuten per zijde
Hoog vuur.
Burger eenmaal omkeren.


KOEKENPAN:
Bevroren: 5 minuten per zijde
Ontdooid: 3,5 minuten per zijde
Middelhoog vuur.
Burger eenmaal omkeren.


Kerntemperaturen wagyu burger

Voordat je begint met bereiden is het belangrijk om het vlees te ontdooien. Wanneer je de wagyu burger bereidt op de barbecue of grillpan dan is 3,5 minuten per zijde op hoog vuur voldoende. In de koekenpan is je burger klaar na 3,5 minuten per zijde op middelhoog vuur. Met een kerntemperatuur van 50-52°C wordt je wagyu burger rare. Een kerntemperatuur van 55-58°C maakt je wagyu burger medium rare. Liever medium gebakken? Hanteer dan een temperatuur van 60-63°C. Een kerntemperatuur van 65-67°C zorgt ervoor dat je burger medium well done is bereid. Een kerntemperatuur van 70-hoger°C zorgt ervoor dat je een well done burger op je bordje krijgt.


Ontdooi bij voorkeur 1 dag van tevoren uit de verpakking en in de koelkast.


Bekijk ook de kerntemperaturen tabel voor alle vlees kerntemperaturen.

Wagyu Burger met geroosterde
rode biet en zure room

2 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze
  • 2 Wagyu Beef Burgers
  • 2 Hamburgerbroodjes
  • Sla
  • 2 tl Mierikswortel
  • 75 ml Zure room
  • 1 Rode biet
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Verwarm de oven op 180°C. Borstel de biet schoon en droog af.
Stop hem samen met wat olijfolie in aluminiumfolie en leg
ongeveer een uur in de oven.

Haal uit de oven, laat afkoelen en verwijder de schil.
Snijd de biet in plakken. Meng de zure room met de mierikswortel
en breng op smaak met peper en zout.

Grill de burger volgens de
bereidingswijze op de verpakking.

Neem een hamburgerbroodje, leg daarop sla, wat geroosterde bietjes, de burger en een flinke lepel van het zure roommengsel.


Klik hier voor het recept in pdf.