Fazantfilet recept

Fazantfilet met gebakken bleekselderij en salie

2 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze Fazantfilet
  • 2 fazantfilets
  • 25 gr boter
  • 1/2 struik bleekselderij, in grove stukken gesneden
  • 4 takjes salie
  • 50 ml droge sherry
  • 75 ml kippenbouillon
  • 2 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de fazantfilets met peper en zout. Smelt de boter in een hapjespan en bak de fazantfilets rondom bruin.

Haal uit de pan en schep de stukken bleekselderij in de pan. Bak ze 1-2 minuten, leg de fazantfilets en de helft van de salie erbij en blus af met de sherry. Schenk de bouillon in de pan en laat de groenten en fazant 15 minuten op laag vuur zachtjes garen.


Verhit de olie in een tweede pan en bak de rest van de salie blaadjes knapperig. Strooi over de gestoofde fazant. Lekker met aardappels uit de oven.

Je kunt de Kwartel online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Fazantfilet met gebakken bleekselderij en salie

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering