Fazantfilet

Omschrijving Fazantfilet

Borstfilet, fijn van structuur met een subtiele milde wildsmaak. De jonge fazanten worden losgelaten in voornamelijk bosrijk gebied. Hier doen ze zich tegoed aan bessen en kruiden wat zorgt voor een aromatische smaak.

 

Doos: 2 porties, totaal 200 gram.

 

De lekkerste smaakcombinaties met Fazantfilet

Heerlijk op een bedje van Hollandse (wijn)zuurkool of groene kool of laat enkele stronkjes witlof mee garen.


Je kunt de Fazantfilet online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Fazantfilet

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% fazantvlees

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie kcal

220

Energie kJ

918

Vet

12 g

Daarvan verzadigde vetzuren

0.5 g

Koolhydraten

0,0 g

Daarvan suikers

0,0 g

Eiwitten

27.9 g

Zout

1.6 g

Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.

Vlees verhitten tot 70°C in de kern. Vlees in een hete pan aan beide zijden kort aanbraden. Totaal ca. 8 minuten.

Fazantfilet met gebakken bleekselderij en salie

2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 2 fazantfilets
  • 25 gr boter
  • 1/2 struik bleekselderij, in grove stukken gesneden
  • 4 takjes salie
  • 50 ml droge sherry
  • 75 ml kippenbouillon
  • 2 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de fazantfilets met peper en zout. Smelt de boter in een hapjespan en bak de fazantfilets rondom bruin.

Haal uit de pan en schep de stukken bleekselderij in de pan. Bak ze 1-2 minuten, leg de fazantfilets en de helft van de salie erbij en blus af met de sherry. Schenk de bouillon in de pan en laat de groenten en fazant 15 minuten op laag vuur zachtjes garen.


Verhit de olie in een tweede pan en bak de rest van de salie blaadjes knapperig. Strooi over de gestoofde fazant. Lekker met aardappels uit de oven.