Frenched Racks

Omschrijving Frenched Racks

Frenched rack is gesneden uit de rug van het Nieuw-Zeelands lam. De rack is een mager en zacht stuk vlees met veel smaak. Deze authentieke smaak is te danken aan de grassen en klaver die in de vrije natuur worden gegeten door het lam.

 

Vacuümverpakking ± 975 gram.

De lekkerste smaakcombinaties met de Frenched racks

Lamsvlees heeft een geheel eigen smaak. Combineer je Frenched rack met tijm en honing of voeg een ander element zoals linzen toe. Ga je liever voor de ultieme smaaksensatie? Combineer je Frenched rack met geroosterde paprikacoulis en geef jezelf het gevoel dat je een top chef bent. Met de Frenched rack van The Meatlovers haal je het ultieme restaurant gevoel bij je thuis.


Je kunt de Frenched racks online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Frenched Racks

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% lamsvlees.

 

Voedingswaarden

per 100g

 

Energie 1064kJ / 256kcal
Vet 20,2g
(waarvan verzadigd vet) 9,7g
Koolhydraten <0,5g
(waarvan suikers) <0,5g
Eiwitten 18,6g
Zout 0,0g

Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast. Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.

 

Vlees aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel) en rondom goudbruin bakken. De oven voorverwarmen op 80 ⁰C.
Laat de frenched racks 15 minuten op 80 ⁰C garen in de oven. Voeg daarna naar gelieve peper en zout toe en snijd het vlees in mooie plakken.

 

 Frenched racks lenen zich ook goed voor bereiding op de grill of barbecue.

 

Frenched racks op de BBQ:

  • (Optioneel) Marineer het rackje voor ca 8 uur met een mengsel van kruiden, knoflook, olie en limoensap
  • Dep het vlees droog en voeg peper en zout toe
  • Pak de botjes in met aluminiumfolie om te voorkomen dat deze zwart worden.
  • Verwarm de BBQ tot 200°C voor direct gebruik en indirect gebruik
  • Plaats het vlees op het directe gedeelte en gril het geheel rondom aan.
  • Verplaats het rack vervolgens naar het directe gedeelte, breng een laagje honing aan en plaats de deksel op de BBQ
  • Breng na 3 minuten vervolgens nog een laagje honing aan en laat het vlees vervolgens nog voor 10 minuten in de BBQ liggen tot een kerntemperatuur van ca 55°C.
  • Haal het vlees er vervolgens af en laat het even rusten in aluminiumfolie.

 

Serveer eventueel met: gegrilde groene aspergers

Frenched racks met geroosterde paprikacoulis

4-6 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • Frenched racks (ca. 1 kg)
  • 4 Rode paprika's
  • 2 bollen Knoflook
  • 4-6 el Ras-el-Hanout
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Verwarm de oven voor op 220°C. Leg er de paprika’s in en laat in 20-30 minuten bruin worden. Haal de paprika’s uit de oven, doe ze in een schaal en dek de schaal af. Laat afkoelen.

Verwijder daarna het vel en pureer de paprika. Zeef en voeg een klein beetje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.


Neem een braadslede en leg de knoflooktenen van twee bollen knoflook verspreid op de bodem. Besprenkel met olijfolie en zet in de oven. Smeer de frenched rack in met de ras-el-hanout en laat 10 minuten intrekken.

Verhit olijfolie in een braadpan en bak de frenched rack aan alle kanten aan. Leg de frenched rack op de knoflooktenen in de oven en laat 10-15 minuten garen.


Haal uit de oven en laat even rusten voordat je de ribben los snijdt. Serveer met de paprikacoulis en eventueel de knoflook die inmiddels gepoft is.