Gevulde grote kalkoen

Gevulde grote kalkoen met gerookte paprika en salie en ui vulling

8-12 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze Grote kalkoen
  • 1 kalkoen van 4-5 kilo
  • 50 gr boter
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 4 braadworsten, open geknipt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 12 baadjes salie
  • 500 gr kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 150 gr spekjes
  • 1 el bloem
  • 150 ml gevogelte bouillon

Benodigdheden
  • keukentouw
  • aluminiumfolie
Verwarm de oven voor op 180°C en dep de kalkoen goed droog. Bestrooi met peper en zout en wrijf in met de boter en paprikapoeder. Wrijf ook zoveel mogelijk onder de huid in met wat boter en paprikapoeder.

Hak de helft van de salie fijn. Knip de worsten open en meng het vlees met de ui. Vul de buikholte met het gehaktmengsel en bind de poten van de kalkoen vast zodat de vulling stevig in de buikholte blijft.

Omring de kalkoen met de aardappels, spekjes en de rest van de salie. Dek dit af met aluminiumfolie en braad dit 18 minuten per 450 gram of totdat de sappen helder zijn als je in een dij prikt. Verwijder de folie de laatste 45 minuten om de kalkoen te laten bruinen. Haal de kalkoen uit de oven en laat hem 20 minuten rusten op een plank.

Leg de geroosterde aardappels op een bord, schraap het vet van de bodem van de braadslede los,voeg een beetje bloem en bouillon toe en breng alles op hoog vuur aan de kook. Giet de jus als hij dikker wordt in een pan.

Serveer de kalkoen met de aardappels en de jus.

Je kunt de Hele kalkoen, groot online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Gevulde grote kalkoen met gerookte paprika en salie en ui vulling

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering