Hazenbout recept

Hazenbout met komijn, geroosterde groenten en sinaasappelsaus

4 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze Hazenbout
  • 4 hazenbouten
  • 2 el bloem
  • 1 el komijnzaad, grof gemalen in de vijzel
  • 50 gr boter
  • 100 gr pompoen, schoongemaakt
  • 100 gr pastinaak, schoongemaakt
  • 2 el sinaasappelmarmelade
  • 300 ml rode wijn
  • 150 ml runderbouillon
  • 4 takjes platte peterselie, grof gehakt
Verwarm de oven voor op 180°C. Roer zout en peper door de bloem en wentel de hazenbouten erdoor. Verhit de boter in een ovenvaste braadpan en braad de hazenbouten rondom bruin aan. Neem ze uit de pan.

Bak de uien, pompoen, pastinaak en knolselderij 2 minuten in het achtergebleven bakvet. Schep de groenten in een aparte ovenschaal. Roer de marmelade door de pan en schenk de wijn erover en laat het kort inkoken.

Leg de hazenbouten terug in de pan en schenk de bouillon erbij en zet de pan 2 uur in het midden van de oven. Schuif na een uur ook de groenten in de oven.

Serveer en garneer de groenten met platte peterselie.



Je kunt de Hazenbouten online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Hazenbout met komijn, geroosterde groenten en sinaasappelsaus

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering