Hazenbout

Omschrijving Hazenbout

Krachtige wildsmaak, voor de echte liefhebbers! Onze hazen worden in het wild geschoten in Argentinië. De voeding is zeer gevarieerd;  van grassen en kruiden als klaver tot vruchten zoals appels en bessen.

 

Vacuümverpakking ± 350 gram.

De lekkerste smaakcombinaties met Hazenbout

Stoof de hazenbouten minimaal 3 uur in kruiden, ui, knoflook en rode wijn. Lekker met stevige groente, genieten op een koude winterse dag! Ook lekker, een hazenbout uit de oven met geroosterde knolgroenten en een sinaasappelsaus.


Je kunt de Hazenbout online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Hazenbout

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% hazenvlees

 

Voedingswaarden

per 100g

Energie kcal

133

Energie kJ

556

Vet

5

Daarvan verzadigde vetzuren

1

Koolhydraten

0

Daarvan suikers

0

Eiwitten

22

Zout

0.1

Hazenbouten zijn lekker om te stoven. Houd na het rondom aanbraden een bereidingstijd van zeker 2 uur aan.

Hazenbout met komijn, geroosterde groenten en sinaasappelsaus

4 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 4 hazenbouten
  • 2 el bloem
  • 1 el komijnzaad, grof gemalen in de vijzel
  • 50 gr boter
  • 100 gr pompoen, schoongemaakt
  • 100 gr pastinaak, schoongemaakt
  • 2 el sinaasappelmarmelade
  • 300 ml rode wijn
  • 150 ml runderbouillon
  • 4 takjes platte peterselie, grof gehakt
Verwarm de oven voor op 180°C. Roer zout en peper door de bloem en wentel de hazenbouten erdoor. Verhit de boter in een ovenvaste braadpan en braad de hazenbouten rondom bruin aan. Neem ze uit de pan.

Bak de uien, pompoen, pastinaak en knolselderij 2 minuten in het achtergebleven bakvet. Schep de groenten in een aparte ovenschaal. Roer de marmelade door de pan en schenk de wijn erover en laat het kort inkoken.

Leg de hazenbouten terug in de pan en schenk de bouillon erbij en zet de pan 2 uur in het midden van de oven. Schuif na een uur ook de groenten in de oven.

Serveer en garneer de groenten met platte peterselie.