Hazenrugfilet

Omschrijving Hazenrugfilet

Authentieke smaak. De hazenrug is het meest malse deel van het dier. De filets zijn heerlijk zacht. Onze hazen worden in het wild geschoten in Zuid Amerika. De voeding is zeer gevarieerd; van grassen en kruiden tot vruchten.

 

Doos: 2 porties, totaal 190 gram.

 

De lekkerste smaakcombinaties met Hazenrugfilet

Lekker met stevige winterse groentes, volle jus en een aardappelgratin. Bak de filets rosé, dit komt de smaak van het vlees ten goede. 


Je kunt de Hazenrugfilet online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Hazenrugfilet

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% hazenvlees,

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie kcal

174

Energie kJ

728

Vet

5,0 g

Daarvan verzadigde vetzuren

1,0 g

Koolhydraten

0,0 g

Daarvan suikers

0,0 g

Eiwitten

22 g

Zout

0,1 g

LET OP:  wild kan hagel bevatten.

Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.

 

Vlees verhitten tot 70°C in de kern. Vlees in een hete pan aan beide zijden kort aanbraden. Totaal ca. 5 minuten.

 

Hazenrugfilet met gebakken paddenstoelen in portsaus

4 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 4 hazenrugfilets
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 gr boter
  • 250 gr gemengde paddenstoelen
  • 2 takjes verse tijm, grof gehakt
  • 75 ml rode port
  • 150 ml vleesbouillon

Dep de filets droog en bestrooi met peper en zout. Wrijf de stukken in met de uitgeperste knoflook. Verwarm de oven voor op 150°C.

Verhit de boter in een braadpan en bak de filets rondom snel bruin. Leg ze in een braadslede en schuif in de oven. Laat de filets in ca. 10 minuten gaar worden.

Bak ondertussen de paddenstoelen met de tijm in de koekenpan in een minuut of twee bruin. Schep naast het vlees in de braadslede. Blus de braadpan af met de port en roer de bouillon erdoor. Laat de saus een minuut of 5 inkoken.

Haal uit de oven en snijd de hazenrugfilets in plakken. Verdeel over 4 borden en schep de paddenstoelen ernaast. Schenk wat saus over het vlees en geef de rest er apart bij. Lekker met aardappel-knolselderij puree.