Hele kalkoen recept

Hele kalkoen met cider, boter en zomergroenten

6-8 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze Hele kalkoen
  • 1 kalkoen van ca. 2-3 kilo
  • 1 bos rozemarijn
  • 1 bos tijm
  • 50 gr boter
  • 100 ml appelcider
  • 150 gr sugarsnaps
  • 150 gr doperwten (diepvries)
  • 300 gr spinazie, grof gehakt
  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst

Benodigdheden
  • aluminiumfolie

 

Verwarm de oven voor op 220°C. Was de kalkoen en dep goed droog. Vul de buikholte met de rozemarijn en tijm en wrijf de buitenkant in met boter en bestrooi met zout en peper.

Leg in een braadslede en schenk de cider over de kalkoen. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en dek af met aluminiumfolie. Rooster de kalkoen voor ca. 2 uur. Verwijder na 1 uur de aluminiumfolie zodat de kalkoen goudbruin bakt.

Breng ondertussen een grote pan met water en zout aan de kook. Kook de sugarsnaps en doperwten in ca. 4 minuten beetgaar. Schep uit de pan met een schuimspaan en spoel koud. Dompel de spinazie in de pan, schenk af en spoel koud.

Verhit de olie in een pan, en roerbak de knoflook met de groenten voor 3 minuten.

Lekker met gekookte pasta.

Je kunt de Hele kalkoen online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Hele kalkoen met cider, boter en zomergroenten

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering