Hertengoulash recept van Jonathan

Hertengoulash met kruidkoek en specerijen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze Hertengoulash
  • 400 gr hertengoulash
  • 80 gr knolselderij in blokjes
  • 80 gr wortel in blokjes
  • 65 gr sjalot gesnipperd
  • 100 gr zilveruitjes (schoon)
  • 30 gr roomboter
  • 1 snufje cayennepeper
  • 200 ml wildfond (of water met twee bouillonblokjes)
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • ½ el five-spice kruiden
  • 2 takjes tijm

Laat de roomboter uitbruisen in een braadpan. Kruid het vlees met peper en zout en bak het goudbruin.


Verwijder het vlees uit de pan en bak nu de knolselderij, de wortel, de zilveruitjes en de sjalot goed aan. Voeg het vlees bij de groenten en voeg de wildfond toe. Vul eventueel aan met water zodat alles onderstaat.


Voeg nu ook de cayennepeper, five-spice kruiden, tijm en ontbijt- koek toe. Breng het geheel aan de kook en dek af met aluminiumfolie. Zet de pan 2,5 uur in een voorverwarmde oven van ca. 1500C.


Verwijder de aluminiumfolie, zeef de inhoud van de pan maar vang het kookvocht op. Reduceer het kookvocht tot een mooie dikke saus. Voeg het vlees met de groenten weer bij de jus en breng eventueel op smaak met zout.


Door de wildfond in combinatie met de specerijen krijgt dit gerecht een heerlijk diepe smaak. Serveer de hertengoulash ook eens met aardappelmousseline als bijgerecht.


Klik hier voor het recept in pdf.

Je kunt de Hertengoulash online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Hertengoulash met kruidkoek en specerijen

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% hertenvlees

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

Energie kcal

114

Energie kJ

478

Vet

2,0

Daarvan verzadigde vetzuren

0.4

Koolhydraten

0,0

Daarvan suikers

0,0

Eiwitten

21

Zout

0.1

LET OP:  wild kan hagel bevatten

Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.

Vlees verhitten tot 70°C in de kern. Vlees in een hete pan aanbraden en daarna ca. 40 minuten laten sudderen.

Kruidig hertenstoofpotje

4 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 400 gr herten goulashvlees
  • bloem
  • 3 el olijfolie
  • 2 dl half-droge witte wijn
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el verse tijm, gehakt
  • 1 el verse oregano, gehakt
  • 2 kruidnagels
  • 4 laurierbladeren
  • 500 gr kastanjechampignons, in dikke plakken
  • 1 bouillonblokje (wild of rund)
  • 250 ml crème fraiche
  • 2 el bladpeterselie, fijngeknipt
Haal het vlees even door de bloem. Verhit de olie in een braadpan en schroei hierin het hertenvlees kort lichtjes bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit enkele minuten mee.
Voeg de wijn, kastanjechampignons, kruiden en bouillonblokje toe en schenk er water bij totdat het vlees net niet onder staat. Breng het geheel aan de kook, dan hittebron verlagen en 2,5-3 uur langzaam laten stoven.

Sluit de pan niet geheel af zodat de stoom kan ontsnappen. Check af en toe of het geheel niet te veel inkookt en voeg indien nodig wat warm water toe.

Haal na de stooftijd de kruidnagels en laurierbladeren uit de pan. Voeg tot slot de crème fraîche toe. Bind de saus indien nodig met de allesbinder of maïzena. 

Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Garneer met de bladpeterselie. Lekker met rijst.