Kruidig hertenstoofpotje recept

Kruidig stoofpotje van hertengoulash

4 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 400 gr herten goulashvlees
  • bloem
  • 3 el olijfolie
  • 2 dl half-droge witte wijn
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el verse tijm, gehakt
  • 1 el verse oregano, gehakt
  • 2 kruidnagels
  • 4 laurierbladeren
  • 500 gr kastanjechampignons, in dikke plakken
  • 1 bouillonblokje (wild of rund)
  • 250 ml crème fraiche
  • 1 el bladpeterselie, fijngeknipt
Haal het vlees even door de bloem. Verhit de olie in een braadpan en schroei hierin het hertenvlees kort lichtjes bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit enkele minuten mee.

Voeg de wijn, kastanjechampignons, kruiden en bouillonblokje toe en schenk er water bij totdat het vlees net niet onder staat. Breng het geheel aan de kook, dan hittebron verlagen en 2,5-3 uur langzaam laten stoven.

Sluit de pan niet geheel af zodat de stoom kan ontsnappen. Check af en toe of het geheel niet te veel inkookt en voeg indien nodig wat warm water toe.

Haal na de stooftijd de kruidnagels en laurierbladeren uit de pan.

Voeg tot slot de crème fraîche toe. Bind de saus indien nodig met de allesbinder of maïzena. 

Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Garneer met de bladpeterselie. Lekker met rijst.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Kruidig stoofpotje van hertengoulash

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering