Iberico Haasmedaillons

Omschrijving Iberico haasmedaillons

De Iberico haasmedaillons zijn gesneden uit de rug van het Ibérico varken en zijn ontzettend mals. De haasmedaillons hebben een nootachtige smaak die ontstaat door de 6 tot 10 kilo eikels waarmee het varken zichzelf in de herfst dagelijks voedt.


Doos: 2 porties, totaal 300 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de Iberico haasmedaillons

Met de Iberico haasmedaillons kun je verschillende kanten op gaan. Welke kant je ook op gaat; het blijft lekker. De haasmedaillons zijn te serveren met een cognacsaus en appelpartjes. Daarnaast kun je de Ibercio haasmedaillons ook wikkelen in ontbijtspek. Ga je liever voor iets fris? Combineer je haasmedaillons dan met een zelfgemaakte sinaasappelsaus. Waar je ook voor kiest; je bent gegarandeerd van een smaaksensatie!


Je kunt de Iberico haasmedaillons online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Iberico Haasmedaillons

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% varkensvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 502 kJ / 119 kcal
Vet 3,1 g
(waarvan verzadigd vet) 1,0 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 22,8 g
Zout 0,0 g

BARBECUE: 6-8 minuten. *
Regelmatig keren.

GRILLPAN:6-8 minuten. *
Halverwege omkeren.

 

* Voor ontdooid product.
Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.


Kerntemperaturen Iberico haasmedaillons

De Iberico haasmedaillons dienen ontdooid te worden voordat ze worden bereid in de grillpan of op de barbecueplaat. Zowel in de grillpan als op de barbecue is de bereidingstijd 6 tot 8 minuten.

Heb je de Iberico haasmedaillons het liefst medium gebakken? Houd de kerntemperatuur tussen 60°C en 63°C.
Medium well done gebakken Iberico haasmedaillons krijg je door de kerntemperatuur op 70°C of hoger te houden.


Bekijk opkerntemperaturen tabel alle vlees kerntemperaturen.

Haasmedaillons met sinaasappelsaus

2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 6-8 Haasmedaillons
  • 1 Sinaasappel
  • 50 gr Boter
  • 1 cm Verse gember
  • 250 ml Kippenbouillon
  • 2 tl Maizena
  • Zout
  • Peper

Was de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil. Pers de sinaasappel uit. Snijd de gember fijn. Zet allemaal apart.

Bak de haasmedaillons in de boter aan alle kanten even aan. Voeg peper en zout naar smaak toe. Haal de medaillons uit de pan.

Voeg gember toe en laat even meebakken. Voeg de kippenbouillon, sinaasappel en –rasp toe. Laat een minuut doorkoken en voeg het vlees toe. Draai het vuur laag en laat 20 minuten met de deksel op de pan garen. Draai de medaillons af en toe om.

Haal na de tijd het vlees uit de pan en bind de overgebleven saus met de maïzena door deze er goed roerend aan toe te voegen.


Klik hier voor het recept in pdf.