Iberico Karbonade

Omschrijving iberico karbonade

De iberico karbonade is een sappig en goed gemarmerd vlees met been. Het vlees is gesneden uit de schouder en rug en bevat een rijke nootachtige smaak die ontstaat door de 6 tot 10 kilo eikels waarmee het Iberico varken zich in de herfst dagelijks voedt.


Doos: 2 porties, totaal 300 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de iberico karbonade

Combineer je karbonade met een zelfgemaakte romige mosterdsaus of een mosterd balsamico saus. Als je je karbonade liever een pittige touch geeft, marineer je de karbonade met een pittige ketjap manis. Iedere combinatie in het rijtje doet het goed bij de iberico karbonade, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de juiste smaak.


Je kunt de Iberico karbonade online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Iberico Karbonade

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% varkensvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 818 kJ / 197 kcal
Vet 13,2 g
(waarvan verzadigd vet) 4,3 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 19,4 g
Zout 0,0 g

BARBECUE: 10-15 minuten. *
Regelmatig keren.


GRILLPAN: 10-15 minuten. *
Halverwege omkeren.

 

* Voor ontdooid product.
Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.


Kerntemperaturen Iberico karbonade

De Iberico karbonade dient ontdooid te worden voordat het wordt bereid. Zowel op de barbecue als in de grillpan is de bereidingstijd 10-15 minuten.

Heb je je Iberico karbonade het liefst medium gebakken? Houd de kerntemperatuur dan 60-63°C.
Voor een medium well done gebakken Iberico karbonade is het belangrijk dat je de kerntemperatuur op 70°C of hoger houdt.


Bekijk voor alle vlees kerntemperaturen onzekerntemperaturen tabel

Iberico Karbonade met mosterd-balsamico saus

2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 2 Iberico Karbonades
  • 35 gr Bloem
  • 1tl Knoflookpoeder
  • Klont boter
  • 2 el Lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 el Dijonmosterd
  • Zout
  • Peper

Meng de bloem met de knoflookpoeder, zout en peper. Smelt de boter in een pan. Haal de karbonades door het bloemmengsel en bak in de hete boter. Laat 3 minuten bakken.Meng ondertussen de suiker, balsamicoazijn en mosterd.

Draai de schouderkarbonades nu om. Smeer de helft van de saus over de karbonades. Bak 3 minuten en draai de karbonades dan nog een keer. Smeer ook de andere zijde in met het mengsel. Doe de deksel op de pan en laat nog eens 3-4 minuten bakken.

Giet bij het serveren de jus over het vlees.


Klik hier voor het recept in pdf.