Ibérico rack recept

Ibérico rack met gekaramelliseerde appels

4 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze Iberico rack
  • Ibérico rack (ca. 500 gr)
  • 2 Granny smith appels
  • 1 el Rietsuiker
  • 2 tenen Knoflook
  • ½ bos verse Salie
  • 1 el Kookroom
  • Olijfolie
  • Zonnebloemolie
  • Zout

Verwarm de oven tot 80°C. Wrijf de Ibérico rack in met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout. Bak de rack in een koekenpan rondom goudbruin. Zet het daarna in een ovenschaal en laat 60 minuten op 80°C garen in de oven.


Schil de appels en snijd ze in partjes. Neem een pan en doe er wat olijfolie in samen met de kookroom en voeg de appels toe. Bak ze goudbruin en voeg dan de suiker toe totdat deze licht gaat karamelliseren. Zet op laag vuur.


Neem een andere pan en verhit 2 eetlepels zonnebloemolie. Bak hier de salie en knoflook krokant in.

Schep de kruiden uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de rack aan, serveer met de zoete appels en een topping van salie en knoflook.

Je kunt de Ibérico rack online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Ibérico rack met gekaramelliseerde appels

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering
Onze kok is nog druk bezig met het maken van extra recepten. Zo ook voor dit lekkere stuk vlees. Kom op een later moment nog eens terug.