Iberico Rack

Omschrijving Iberico rack

De Iberico rack is een prachtig braadstuk dat is gesneden uit de rug van het Spaanse Iberico varken. Het braadstuk bevat een rijke nootachtige smaak. Deze smaak ontstaat door de 6 tot 10 kilo eikels waarmee het varken zichzelf in de herfst dagelijks voedt.


Vacuümverpakking ± 555 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de Iberico rack

De varkensrack is heerlijk met een zelfgemaakte rub of madeirasaus. Wrijf de Iberico rack hiermee in en geniet van de pure smaken. Ga je liever voor iets fruitigs? Combineer je varkensrack dan met gekaramelliseerde appels. Overheerlijk!


Je kunt de Iberico rack online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Iberico Rack

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% varkensvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 604 kJ / 144 kcal
Vet 5,9 g
(waarvan verzadigd vet) 1,9 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 22,7 g
Zout 0,0 g

Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast. Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.

 

Vlees aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel) en rondom goudbruin bakken. De oven voorverwarmen op 80 ⁰C. Voeg naar gelieve peper en zout toe aan het Iberico rack. Gaar het rack 60 minuten op 80 ⁰C in de oven. Daarna het vlees uit de oven nemen en in mooie koteletten snijden.

 

Iberico rack kan ook prima bereid worden op de grill of barbecue.

 

Iberico Rack op de BBQ:

  • Marineer het vlees voor minstens 4 uur met een mix van olie, azijn, knoflook, uien en wat verse tuinkruiden. Laat het vervolgens uitlekken.
  • Verwarm de BBQ tot 110°C voor indirect gebruik
  • Plaats het vlees op de BBQ gedurende ca 30 tot 40 minuten. De kerntemperatuur zal dan rond 60°C zijn.
  • Haal het rack van de BBQ. Snij het racks nu in filets en gril deze nog even op hoge temperatuur (minuut per kant) af tot en kerntemperatuur van ca 65°C . Serveer direct.

 

Serveer eventueel met: gepofte aardappel met sour cream

Ibérico rack met gekaramelliseerde appels

4 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • Ibérico rack (ca. 500 gr)
  • 2 Granny smith appels
  • 1 el Rietsuiker
  • 2 tenen Knoflook
  • ½ bos verse Salie
  • 1 el Kookroom
  • Olijfolie
  • Zonnebloemolie
  • Zout

Verwarm de oven tot 80°C. Wrijf de Ibérico rack in met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout. Bak de rack in een koekenpan rondom goudbruin. Zet het daarna in een ovenschaal en laat 60 minuten op 80°C garen in de oven.


Schil de appels en snijd ze in partjes. Neem een pan en doe er wat olijfolie in samen met de kookroom en voeg de appels toe. Bak ze goudbruin en voeg dan de suiker toe totdat deze licht gaat karamelliseren. Zet op laag vuur.


Neem een andere pan en verhit 2 eetlepels zonnebloemolie. Bak hier de salie en knoflook krokant in.

Schep de kruiden uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de rack aan, serveer met de zoete appels en een topping van salie en knoflook.