Home / Rundvlees / Sirloin Steak

Sirloin Steak

De sirloin steak is een botermals stuk rundvlees met een klein randje vet als smaakdrager. De steak is afkomstig van Amerikaans rund en gesneden uit het bloemstuk. De sirloin steak is een goed alternatief voor de entrecote en bevat ontzettend veel smaak omdat de runderen ook minimaal 120 dagen worden graangevoerd. Dit zorgt voor vermarmering van het vlees wat tijdens bakken resulteert in een heerlijke smaak.

Doos: 1 portie, totaal 300 gram.

De lekkerste smaakcombinaties met de sirloin steak

De sirloin steak gaat goed samen met een saus van gesmoorde sjalotten in een dressing van Dijonmosterd en rode wijnazijn. Wil je de sirloin steak combineren met groente? Ga dan voor een mix van sirloin steak in reepjes met roergebakken broccoli in oestersaus. Met deze combinatie haal je het ultieme restaurantgevoel in huis en zal je versteld staan van je kookkunsten, op een positieve manier.

Sirloin recept van Jonathan Zandbergen

Bekijk hier het recept van de Thai style beef salad van Jonathan Zandbergen.

Je kunt de Sirloin steak online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Bereidingswijze

Bereidingswijze

BARBECUE: 7-8 minuten. *
Regelmatig keren.

GRILLPAN: 7-8 minuten. *
Halverwege omkeren.

* Voor ontdooid product.
Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.

Kerntemperaturen sirloin steak

Voordat je de sirloin steak bereidt, is het essentieel om de steak te ontdooien. Je kunt de sirloin steak bereiden op de barbecue of in de grillpan voor 7-8 minuten. Keer de steak regelmatig om als je het bereid op de barbecue. Bereid je het in de grillpan? Dan is het voldoende als je het vlees halverwege omkeert.

Als je de steak het liefst rare gebakken hebt, is een temperatuur van 50-52°C voldoende.
Voor medium rare is een kerntemperatuur van 55-58°C goed.
Liever medium gebakken steak? Hanteer dan een kerntemperatuur van 60-63°C.
Een temperatuur van 65-67°C maakt je vlees medium well done en een temperatuur van 70-hoger°C geeft je een well done sirloin steak.

Bekijk dekerntemperaturen tabel

Recept(en)

Recepten

Info

Extra informatie

De sirloin steak is een botermals stuk rundvlees met een klein randje vet als smaakdrager. De steak is afkomstig van Amerikaans rund en gesneden uit het bloemstuk. De sirloin steak is een goed alternatief voor de entrecote en bevat ontzettend veel smaak omdat de runderen ook minimaal 120 dagen worden graangevoerd. Dit zorgt voor vermarmering van het vlees wat tijdens bakken resulteert in een heerlijke smaak.

Doos: 1 portie, totaal 300 gram.

De lekkerste smaakcombinaties met de sirloin steak

De sirloin steak gaat goed samen met een saus van gesmoorde sjalotten in een dressing van Dijonmosterd en rode wijnazijn. Wil je de sirloin steak combineren met groente? Ga dan voor een mix van sirloin steak in reepjes met roergebakken broccoli in oestersaus. Met deze combinatie haal je het ultieme restaurantgevoel in huis en zal je versteld staan van je kookkunsten, op een positieve manier.

Sirloin recept van Jonathan Zandbergen

Bekijk hier het recept van de Thai style beef salad van Jonathan Zandbergen.

Je kunt de Sirloin steak online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf een review

Schrijf een review

Deel je ervaring met dit product.

Ook erg lekker

Gerelateerde producten

Menu