Kalfsentrecote recept

Kalfsentrecote met witbiersaus

2 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze Kalfsentrecote
  • 2 Kalfsentrecotes
  • 100 ml Witbier
  • 200 ml Kalfsfond
  • 1 tl Honing
  • 100 ml Kookroom
  • Verse tijm
  • 1 teen Knoflook
  • 10 gr Boter
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
Verwarm de oven op 180°C. Bak het vlees in de boter rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en leg voor 10 minuten in de oven.

Doe het witbier in de vleespan en laat half inkoken op hoog vuur. Voeg de fond toe en laat opnieuw inkoken tot de helft.

Voeg de honing en de room toe en laat inkoken tot sausdikte.

Voeg tot slot de tijm toe en breng op smaak met peper en zout.

Klik hier voor het recept in pdf.

 

Je kunt de Kalfsentrecote online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Kalfsentrecote met witbiersaus

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Kalfsentrecote met witbiersaus

2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 2 Kalfsentrecotes
  • 100 ml Witbier
  • 200 ml Kalfsfond
  • 1 tl Honing
  • 100 ml Kookroom
  • Verse tijm
  • 1 teen Knoflook
  • 10 gr Boter
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Verwarm de oven op 180°C. Bak het vlees in de boter rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en leg voor 10 minuten in de oven.

Doe het witbier in de vleespan en laat half inkoken op hoog vuur. Voeg de fond toe en laat opnieuw inkoken tot de helft.

Voeg de honing en de room toe en laat inkoken tot sausdikte.

Voeg tot slot de tijm toe en breng op smaak met peper en zout.


Klik hier voor het recept in pdf.