Kalfs entrecote

Omschrijving

Mager, rosé en super mals stukje vlees dat maar een klein randje vet bevat en afkomstig is van de dunne lende van de Hollandse kalveren. Deze kalveren leven in ruime stallen met voldoende daglicht. De Hollandse kalveren krijgen een gebalanceerde voeding, wat zorgt voor kwaliteitsvlees.

 

Doos: 2 porties, totaal 350 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de kalfsentrecote

Om te kunnen genieten van de kalfsentrecote hoef je niet al te veel moeite te doen. De entrecote is al lekker met een jus of simpele maar lekkere saus als knoflookjus, salieboter of zelfgemaakte peterselie-citroenboter. Fan van witbiersaus? Ga dan voor de kalfsentrecote met witbiersaus, snel en eenvoudig!


Je kunt de Kalfs entrecote online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Kalfs entrecote

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% kalfsvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 629 kJ / 150 kcal
Vet 7,2 g
(waarvan verzadigd vet) 2,7 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 21,4 g
Zout 0,0 g

BARBECUE: 7 minuten. *
Regelmatig keren.


GRILLPAN: 7 minuten. *
Halverwege omkeren.

 

* Voor ontdooid product.
Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.


Kerntemperaturen kalfsentrecote

Voordat je de kalfsentrecote bereid, is het noodzakelijk om het vlees eerst te ontdooien. De bereidingstijd is 7 minuten, zowel op de barbecue als in de grillpan. Op de barbecue keer je het vlees regelmatig om. In de grillpan is halverwege omkeren voldoende.

Een kerntemperatuur van 56-62°C zorgt voor een rosé gebakken kalfsentrecote.
Medium gebakken krijg je door de temperatuur tussen 62 en 68 °C te houden.
Een well done resultaat krijg je door de temperatuur op 68 °C of hoger te houden.


Voor alle vlees kerntemperaturen bekijk onze kerntemperaturen tabel

Kalfsentrecote met witbiersaus

2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 2 Kalfsentrecotes
  • 100 ml Witbier
  • 200 ml Kalfsfond
  • 1 tl Honing
  • 100 ml Kookroom
  • Verse tijm
  • 1 teen Knoflook
  • 10 gr Boter
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Verwarm de oven op 180°C. Bak het vlees in de boter rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en leg voor 10 minuten in de oven.

Doe het witbier in de vleespan en laat half inkoken op hoog vuur. Voeg de fond toe en laat opnieuw inkoken tot de helft.

Voeg de honing en de room toe en laat inkoken tot sausdikte.

Voeg tot slot de tijm toe en breng op smaak met peper en zout.


Klik hier voor het recept in pdf.