Kalfsoester recept

Kalfsoester in dragonsaus

4 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze Kalfsoester
  • 4 Kalfsoesters
  • 1 Sjalot
  • 1 teen Knoflook
  • 100 ml Witte wijn
  • 200 ml kookroom
  • 2 el Mosterd
  • Scheut cognac
  • Verse dragon
  • 40 gr boter
  • Zout
  • Peper

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sjalot fijn en pers de knoflook. Zet apart. Bestrooi de kalfsoesters met peper en zout.

Smelt de helft van de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kalfsoesters in ongeveer 2 minuten per kant aan.

Neem een ovenschaal en leg er het vlees in. Bak ze in 8 minuten in de oven en wikkel ze daarna in aluminiumfolie. Laat nog eens 8 minuten rusten.

Neem dezelfde pan als waarin je het vlees aangebakken hebt. Giet het braadvet weg en zet met de andere helft van het boter op het vuur. Bak er de sjalot en knoflook in.

Voeg na 3 minuten de cognac toe en laat even koken. Voeg dan de witte pijn toe en laat 3 minuten staan. Voeg dan de kookroom toe en roer goed. Zet het vuur zacht.

Als laatst voeg je de mosterd en dragon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Klik hier voor het recept in pdf.

 

Je kunt de Kalfsoester online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Kalfsoester in dragonsaus

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Kalfsoester in dragonsaus

4 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 4 Kalfsoesters
  • 1 Sjalot
  • 1 teen Knoflook
  • 100 ml Witte wijn
  • 200 ml kookroom
  • 2 el Mosterd
  • Scheut cognac
  • Verse dragon
  • 40 gr boter
  • Zout
  • Peper

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sjalot fijn en pers de knoflook. Zet apart. Bestrooi de kalfsoesters met peper en zout.

Smelt de helft van de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kalfsoesters in ongeveer 2 minuten per kant aan.

Neem een ovenschaal en leg er het vlees in. Bak ze in 8 minuten in de oven en wikkel ze daarna in aluminiumfolie. Laat nog eens 8 minuten rusten.

Neem dezelfde pan als waarin je het vlees aangebakken hebt. Giet het braadvet weg en zet met de andere helft van het boter op het vuur. Bak er de sjalot en knoflook in.

Voeg na 3 minuten de cognac toe en laat even koken. Voeg dan de witte pijn toe en laat 3 minuten staan. Voeg dan de kookroom toe en roer goed. Zet het vuur zacht.

Als laatst voeg je de mosterd en dragon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Klik hier voor het recept in pdf.