Kalkoentournedos recept

Kalkoentournedos met spek "au poivre"

2 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze kalkoentournedos
  • 2 kalkoen tournedos met spek
  • 125 gr cherry trostomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 150 gr doperwten (diepvries)
  • 1/2 tl zout
  • blaadjes van 1 takje munt
  • 1/2 el groene peperkorrels, grof gehakt
  • 15 gr boter
  • 25 ml droge witte wijn

Verwarm de gril voor. Schep de trostomaatjes om met 1 eetlepel olie, zout en peper in een braadslede. Schuif onder de gril en rooster ze in ca. 8 minuten bruin en gaar.

Breng een pan met water aan de kook en kook de dopertwen met zout in ca. 7 minuten gaar. Schenk af en spoel ze koud. Pureer de doperwten met de munt en rest van de olie met een staafmixer tot een gladde puree en breng op smaak met peper en zout. Schep terug in de pan en verwarm de puree.


Strooi de peperkorrels over het vlees, en druk goed aan. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tournedos rondom in ca 7-8 minuten bruin en gaar. Schep uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Blus de pan af met wijn en laat de jus even inkoken.


Serveer de tournedos met wat tomaatjes, doperwten puree en de jus.

Je kunt de Kalkoen tournedos online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Kalkoentournedos met spek "au poivre"

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering