Kalkoentournedos

Omschrijving Kalkoentournedos

Een mooie medaillon van kalkoenvlees met varkensspek,  samengesteld uit stukjes vlees, met toegevoegd rundereiwit. Mild van smaak. Het randje spek zorgt dat het vlees niet te droog wordt tijdens het bakken. 

 

Doos: 2 porties, totaal 180 gram.

 

De lekkerste smaakcombinaties met Kalkoentournedos

Probeer een tropische variant door te serveren met gekarameliseerde ananas en gegrilde paprikareepjes of met een mangosaus.


Je kunt de Kalkoentrournedos online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Waar voor je geld!
28-12-2016
Olivier W.

Bij mijn Jumbo heb ik de kalkoentournedos van the meatlovers gekocht. Thuis ontdooid om ze vervolgens op te bakken. De smaak is op zich zelf al goed, dus je hebt niet veel nodig. Goed voor 2 personen en dat voor maar €2,19!

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Kalkoentournedos

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

Kalkoenvleesproduct.  Ingredienten: 85% kalkoenvlees, 10% varkensspek, water, dierlijk eiwit (rund), antioxidanten: E331 en E301,  stabilisator: E407.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

Energie kcal

191

Energie kJ

799

Vet

11.9 g

Daarvan verzadigde vetzuren

4.5 g

Koolhydraten

1.7 g

Daarvan suikers

0,0 g

Eiwitten

19.4 g

Zout

1.3 g

Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.

Vlees verhitten tot 70°C in de kern. Vlees in een hete pan aan beide zijden kort aanbraden. Totaal 8-10 minuten.

Kalkoen tournedos met spek “au poivre”

2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 2 kalkoen tournedos met spek
  • 125 gr cherry trostomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 150 gr doperwten (diepvries)
  • 1/2 tl zout
  • blaadjes van 1 takje munt
  • 1/2 el groene peperkorrels, grof gehakt
  • 15 gr boter
  • 25 ml droge witte wijn

Verwarm de gril voor. Schep de trostomaatjes om met 1 eetlepel olie, zout en peper in een braadslede. Schuif onder de gril en rooster ze in ca. 8 minuten bruin en gaar.

Breng een pan met water aan de kook en kook de dopertwen met zout in ca. 7 minuten gaar. Schenk af en spoel ze koud. Pureer de doperwten met de munt en rest van de olie met een staafmixer tot een gladde puree en breng op smaak met peper en zout. Schep terug in de pan en verwarm de puree.


Strooi de peperkorrels over het vlees, en druk goed aan. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tournedos rondom in ca 7-8 minuten bruin en gaar. Schep uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Blus de pan af met wijn en laat de jus even inkoken.


Serveer de tournedos met wat tomaatjes, doperwten puree en de jus.