Konijnenbout

Omschrijving Konijnenbout

Onze konijnen komen van boerderijen uit Europa. Tam konijnenvlees is mager en licht verteerbaar. Het heeft een zacht aromatische smaak.

 

Vacuümverpakking ± 450 gram.

De lekkerste smaakcombinaties met Konijnenbout

Een mooi product om te stoven. Stoof de konijnenbouten bijvoorbeeld in een appelcider met laurier of in Limburgs bockbier. Het vlees is gaar wanneer het bijna van het bot valt. Lekker met gebakken aardappeltjes en krokante wintergroente.

Je kunt de Konijnenbout online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Konijnenbout

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% konijnenvlees

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

Energie kcal

174

Energie kJ

727

Vet

10 g

Daarvan verzadigde vetzuren

2.3 g

Koolhydraten

0,0 g

Daarvan suikers

0,0 g

Eiwitten

21 g

Zout

0.1 g

Konijnenbouten zijn lekker om te stoven/smoren. Houd na het rondom aanbraden een bereidingstijd van 45-60 minuten aan.

Konijnenbouten met mosterd en gebakken appels

4 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 4 konijnenbouten
  • 75 gr boter
  • 1 ui in dunne partjes gesneden
  • 2-3 laurierblaadjes
  • 250 ml cider
  • 250 ml kippenbouillon
  • 20 gr bloem
  • 250 ml crème fraiche
  • 2 el gladde mosterd
  • 1 appel (Granny Smith), geschild, klokhuis verwijderd en in parten gesneden
  • 2 el licht bruine basterd suiker
Bestrooi de bouten met peper en zout. Verhit 1 eetlepel van de boter in een braadpan en braad het vlees in 10 minuten rondom bruin. Neem uit de pan.

Bak de ui voor 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Doe de laurierblaadjes en cider erbij en laat de saus tot de helft inkoken. Voeg de bouten en bouillon toe en laat de bouten op heel laag vuur in 1 uur gaar stoven.

Smelt nog 1 eetlepel boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat in 5 minuten licht kleuren. Neem de bouten uit de braadpan en schenk het stoofvocht bij de bloem. Breng al roerend aan de kook en schenk alles terug in de braadpan. Voeg de crème fraiche toe en laat op laag vuur 10 minuten inkoken.

Doe de mosterd, peper en zout naar smaak erbij. Leg de bouten terug in de pan en warm ze nog even door. Bestrooi de appelpartjes met de suiker. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appelpartjes tot ze karameliseren.

Serveer de konijn met de saus. Lekker met knapperig brood en roomboter.