Kwartel

Omschrijving Kwartel

Het vlees van de kwartel is heerlijk zacht van smaak. Een ware delicatesse. Onze kwartels komen van Europese boerderijen.

 

 Vacuümverpakking ± 300 gram.

De lekkerste smaakcombinaties met Kwartel

Kies ervoor om de kwartels in zijn geheel in de oven te bereiden. Wrijf ze van te voren in met een mengsel van specerijen, citroenrasp, knoflook en olie of wat denk je van een vulling met appel en venkel of met pruimen en calvados? Je kunt er ook voor kiezen om de pootjes konfijten in wat eendenvet, zo worden ze heerlijk mals, en de filet te braden. Lekker in een salade.

 

Je kunt de Kwartel online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Kwartel

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% kwartelvlees

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

Energie kcal

134

Energie kJ

561

Vet

4.5 g

Daarvan verzadigde vetzuren

1.3 g

Koolhydraten

0,0 g

Daarvan suikers

0,0 g

Eiwitten

21.8 g

Zout

0.1 g

Braad de kwartel aan in een braadpan, ca 5 minuten aan elke zijde tot ze mooi bruin zijn.
Je kunt er voor kiezen om de kwartel daarna nog 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180⁰C te braden of de kwartel in de pan te laten en onder regelmatig draaien in 15 minuten heerlijk gaar te braden.

Bij gevogelte is het belangrijk dat het goed gaar is.
Houdt een kerntemperatuur aan van minimaal 70⁰C.

Spicy kwartels uit de oven met couscous

4 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 4 kwartels
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • ½ tl gemalen chili
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 el sojasaus
  • 1 el mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 4 sjalotjes,in ringen gesneden
  • 25 gr boter
  • 200 gr couscous, gekookt
  • 1 tl ras el hanout specerijmengsel
  • 1 bosje van elk; verse koriander, verse munt, grof gehakt
  • 1 citroen in parten gesneden
Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de specerijen, citroenrasp, knoflook, mosterd, sojasaus en olie en wrijf de kwartels in met dit mengsel.

Leg ze in een braadslede en rooster in ca. 20-25 minuten gaar.

Bak ondertussen de sjalotjes in de boter, schep de couscous en kruiden in de pan en verwarm.

Serveer de kwartels met couscous en bestrooi met de verse kruiden.Serveer met parten citroen.