Lady Steak

Omschrijving lady steak

De lady steak is een magere en zeer malse biefstuk. De lady steak heeft nauwelijks vet, maar bevat ontzettend veel smaak. Deze malse biefstuk is afkomstig van Amerikaanse runderen die leven op uitgestrekte vlaktes en minimaal 120 dagen kunnen genieten van een goede graanvoedering.


Doos: 2 porties, totaal 250 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de lady steak

Op zomerse avonden wordt er het liefst genoten van een frisse salade. Een lady steak kun je daar prima mee combineren. Stel een overheerlijke groene asperge salade samen gecombineerd met reepjes lady steak. Op winterse avonden is de lady steak erg smaakvol met champignons en blauwe kaas. Haal je schort uit de la, want door de lady steak te bereiden, voel jij je een echte chef-kok!


Je kunt de Lady steak online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Boterzachte steak...
29-11-2016
Joske

Deze steak bevat (afgezien van bakvet) nagenoeg géén vet... Het even dichtschroeien is eigenlijk voldoende voor een prima stuk vlees... Het meest botte mes uit uw verzameling is afdoende; Als u naar deze steaks kijkt snijden ze al in twee delen... Boterzacht en een (h)éérlijke smaak... Oké prijs is er naar... Maar is het zeker waard.

Sappig
06-05-2016
Suzan

Netjes verpakt en heel gemakkelijk klaar te maken. In één doosje zitten 2 stuks en dat is voldoende voor 2 personen. Voor ons heeft het goed gesmaakt en was het heel sappig & mals.

Suzan

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Lady Steak

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% rundvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 455 kJ / 108 kcal
Vet 1,8 g
(waarvan verzadigd vet) 0,7 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 22,9 g
Zout 0,0 g

BARBECUE: 4 minuten. *
Regelmatig keren.

GRILLPAN: 4 minuten. *
Halverwege omkeren.

 

* Voor ontdooid product.
Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.


Kerntemperaturen lady steak

De lady steak kan bereid worden op de barbecue of op de grillpan. Voor beide is de bereidingstijd 4 minuten. Op de barbecue is het noodzakelijk om de lady steak regelmatig te keren, op de grillpan is halverwege omkeren voldoende.

Houd de kerntemperatuur op 50-52°C als je een rare gebakken lady steak op je bord wil.
Liever medium rare? Houd de temperatuur dan op 55-58°C.
De temperatuur op 60-63°C zorgt voor een medium gebakken lady steak.
Een temperatuur van 65-67°C zorgt voor medium well done vlees op je bord, waar een temperatuur van 70-hoger°C ervoor zorgt dat het vlees well done is.


Bekijk voor alle vlees kerntemperaturen onze kerntemperaturen tabel.

Lady steak met balsamico-portsaus

2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 2 Lady steaks
  • 250 ml Rode port
  • 250 ml Rode wijn
  • 40 gr Boter
  • 2 el Balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • Peper

Begin met de balsamico-portsaus. Meng de port met de wijn en balsamicoazijn en zet op het vuur. Laat pruttelen. Hoe langer de saus pruttelt, hoe meer hij inkookt en hoe meer alcohol er verdampt. Laat in elk geval 20 minuten op middelhoog vuur staan.

Bak ondertussen de steaks volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Haal het vlees uit de pan en voeg het overgebleven vocht toe aan je balsamico-portsaus. Roer goed door.

Snijd de boter in blokjes. Haal de saus van het vuur en voeg de boter toe. Roer totdat de boter gesmolten is.

Serveer het vlees met de saus.


Klik hier voor het recept in pdf.