Lamshaas

Omschrijving lamshaas

De lamshaas is een zeer mals en sappig stuk vlees, gesneden uit de rug van het Nieuw-Zeelands lam. De lamshaas heeft een authentieke smaak en dit is te danken aan de grassen en klaver die het lam eet in de vrije natuur.


Doos: 2 porties, totaal 200 gram


De lekkerste smaakcombinaties met de lamshaas

De lamshaas is van zichzelf een heerlijk mals vlees. Wil je toch iets toevoegen aan je stuk vlees? Ga dan voor een lauwwarme lamshaas in je salade. De combinatie van lamshaas, olijfolie, honing en mosterd doet het ook erg goed. Haal je liever het ultieme restaurantgevoel bij jou thuis? Maak dan bij de lamshaas een vijgensaus. Eenvoudig en snel, maar wel overheerlijk!


Je kunt de Lamshaas online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Lamshaas

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% lamsvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 659 kJ / 158 kcal
Vet 8,3 g
(waarvan verzadigd vet) 3,4 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 20,7 g
Zout 0,0 g

BARBECUE: 3-5 minuten. *
Regelmatig keren.

GRILLPAN: 3-5 minuten. *
Halverwege omkeren.

 

* Voor ontdooid product.
Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.


Kerntemperaturen lamshaas

Voordat je de lamshaas bereid is het belangrijk dat je de lamshaas goed laat ontdooien. De bereidingstijd voor de lamshaas is 3-5 minuten, zowel op de barbecue als in de grillpan. Op de barbecue keer je de lamshaas regelmatig om. Op de grillpan keer je de lamshaas halverwege om.

Wil je de lamshaas rare gebakken? Houd de kerntemperatuur dan op 50-52°C.
Voor medium rare is de ideale kerntemperatuur 55-58°C.
Liever medium gebakken lamshaas? Ga dan voor een kerntemperatuur van 60-63°C.
65-67°C zorgt voor een medium well done gebakken lamshaas.
70-hoger°C maakt je lamshaas well done.


Voor alle vlees kerntemperaturen kan je onze kerntemperaturen tabel bekijken.

Lamshaas in vijgensaus

4 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 4 Lamshaasjes
  • 12 Gedroogde vijgen
  • 4 el Balsamincoazijn
  • 1 el vloeibare honing
  • 4 el Madeira
  • Flinke scheut worcestershiresaus
  • 200 ml Gevogeltefond
  • Zout
  • Peper

Hak de vijgen fijn. Kook ze in de balsamicoazijn, honing, worcestershiresaus en Madeira in ongeveer 5 minuten tot een stroperige mengsel.

Roer er dan de fond doorheen. Breng aan de kook en laat een paar minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de lamshaasjes ondertussen volgens de bereidingswijze op de verpakking en serveer met de vijgensaus.


Klik hier voor het recept in pdf.