Lamskotelet recept

Lamskoteletten met chocoladejus en geroosterde aardappeltjes

4-6 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze Lamskotelet
  • Lamskoteletten (ca. 1 kg)
  • 8 Kleine stevige aardappelen (ongeschild)
  • 6 Sjalotten
  • Laurier
  • Verse tijm
  • Verse rozemarijn
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 el Suiker
  • 2 el Witte wijn azijn
  • 250 ml Kalfsjus
  • 75 gr Pure chocolade
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Snijd de aardappelen tot iets verder dan halverwege regelmatig in. Vul de inkepingen met verse kruiden, bijvoorbeeld laurierblaadjes, knoflook en/of tijm.

Zet de aardappelen ca. 20 minuten in de oven op 180°C. Besprenkel het daarna met olie, zout en peper.


Snijd ondertussen de sjalotten fijn. Voeg de tijm, rozemarijn, knoflook, suiker, witte wijnazijn en sjalotten aan toe bij het bakken de lamskoteletten.

Bak de koteletten in olie of boter in 1 minuut per zijde goudbruin. Daarna het vuur laag zetten en 2 minuten laten doorgaren. Schep de toegevoegde kruiden regelmatig om.


Verwarm ondertussen de kalfsjus en voeg er de chocolade aan toe. Laat smelten en roer goed door.

Serveer de lamskoteletten met de chocoladesaus en aardappeltjes.

Je kunt de Lamskoteletten online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Lamskoteletten met chocoladejus en geroosterde aardappeltjes

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering
Onze kok is nog druk bezig met het maken van extra recepten. Zo ook voor dit lekkere stuk vlees. Kom op een later moment nog eens terug.