Lamskotelet

Omschrijving Lamskotelet

De lamskotelet is een mager stuk vlees met veel smaak. Het Nieuw-Zeelands lam heeft zijn authentieke smaak te danken aan de grassen en klaver die in de vrije natuur worden gegeten door het lam.

 

Vacuümverpakking ± 975 gram, voorgesneden.

De lekkerste smaakcombinaties met de lamskotelet

De lamskotelet doet het goed in combinatie met een ratatouille van verschillende verse groenten. Ga je liever voor eenvoudig? Combineer je lamskotelet dan met rozemarijn, knoflook en besprenkel je lamskotelet met citroensap voor een frisse touch. Geef je je lamskotelet liever wat meer luxe? Combineer je lamskoteletten dan met chocoladejus en geroosterde aardappelen.


Je kunt de Lamskotelet online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Lamskotelet

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% lamsvlees.

 

Voedingswaarden

per 100g

 

Energie 1064kJ / 256kcal
Vet 20,2g
(waarvan verzadigd vet) 8,5g
Koolhydraten <0,5g
(waarvan suikers) <0,5g
Eiwitten 18,6g
Zout 0,0g

Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast. Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.

De dubbele kotelet aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel), 1 minuut per zijde goudbruin bakken. Zet hierna het vuur laag en laat het vlees 2 minuten doorgaren.  Voeg naar gelieve peper en zout toe.

De lamskoteletten kunnen ook prima bereid worden op de grill of barbecue.

 

Lamskotelet op de BBQ:

  • Verwarm de BBQ tot 300°C voor direct gebruik en indirect gebruik.
  • Plaats het vlees (zonder enige toevoeging) boven de hete kolen en doe de deksel op de BBQ.
  • Draai de koteletten na ca 1 minuut.
  • Plaats het vlees vervolgens naar een minder warm gedeelte en laat het daar voor ca. 2 minuten nog liggen.
    Haal het vlees van de BBQ. De kerntemperatuur zou nu rond de 52°C zijn. Dit is medium/rare.
  • Plaats de koteletten voor een paar minuten in aluminiumfolie om het vlees te laten rusten.
  • Voeg als laatste wat (zee) zout en versgemalen peper toe.

 

Serveer eventueel met: gegrilde groene aspergers

Lamskoteletten met chocoladejus en geroosterde aardappeltjes

4-6 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • Lamskoteletten (ca. 1 kg)
  • 8 Kleine stevige aardappelen (ongeschild)
  • 6 Sjalotten
  • Laurier
  • Verse tijm
  • Verse rozemarijn
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 el Suiker
  • 2 el Witte wijn azijn
  • 250 ml Kalfsjus
  • 75 gr Pure chocolade
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Snijd de aardappelen tot iets verder dan halverwege regelmatig in. Vul de inkepingen met verse kruiden, bijvoorbeeld laurierblaadjes, knoflook en/of tijm.

Zet de aardappelen ca. 20 minuten in de oven op 180°C. Besprenkel het daarna met olie, zout en peper.


Snijd ondertussen de sjalotten fijn. Voeg de tijm, rozemarijn, knoflook, suiker, witte wijnazijn en sjalotten aan toe bij het bakken de lamskoteletten.

Bak de koteletten in olie of boter in 1 minuut per zijde goudbruin. Daarna het vuur laag zetten en 2 minuten laten doorgaren. Schep de toegevoegde kruiden regelmatig om.


Verwarm ondertussen de kalfsjus en voeg er de chocolade aan toe. Laat smelten en roer goed door.

Serveer de lamskoteletten met de chocoladesaus en aardappeltjes.