Minute Steak

Omschrijving minute steak

De minute steak is een smaakvol en dungesneden rundvlees, eenvoudig te bereiden binnen een paar minuten. Tijdens de bereiding behoudt de minute steak de eigen vleessappen. De minute steak is afkomstig van Amerikaanse runderen die leven op uitgestrekte vlaktes en minimaal 120 dagen worden graan gevoerd.


Doos: 2 porties, totaal 250 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de minute steak

De minute steak past perfect bij een huisgemaakte salade. Daarnaast gaat de minute steak goed samen met geglaceerde uien of een zelfgemaakte romige champignonsaus. Met de minute steak kun je alle kanten op gaan en je culinaire horizon verbreden. Ga je liever voor een Vietnamese versie van de minute steak? Combineer je minute steak dan met peper, vissaus, limoen, groene en rode pepers. De mogelijkheden zijn eindeloos.


Je kunt de Minute steak online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Minute Steak

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% rundvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram

 

Energie 513 kJ / 122 kcal
Vet 3,4 g
(waarvan verzadigd vet) 1,3 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 22,9 g
Zout 0,0 g

BARBECUE: 3 minuten. *
Regelmatig keren.

GRILLPAN: 3 minuten. *
Halverwege omkeren.

 

* Voor ontdooid product.
Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.

 

Kerntemperaturen minute steak

De minute steak kan bereid worden op de barbecue of grillpan. Hanteer hierbij een bereidingstijd van 3 minuten, maar keer de minute steak regelmatig op de barbecue. Op de grillpan is halverwege omkeren genoeg.

Voor een rare gebakken steak is een kerntemperatuur van 50-52°C voldoende.
Voor medium rare is een kerntemperatuur van 55-58°C voldoende.
Medium gebakken minute steak op je bord? Dan is een kerntemperatuur van 60-63°C genoeg.
Een medium well done minute steak krijg je door de temperatuur tussen 65°C en 67°C te houden.
Een temperatuur van 70-hoger°C zorgt ervoor dat het vlees well done gebakken is.


Bekijk kerntemperaturen tabel

Minute steak in Vietnamese stijl

2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 500 gr Minute steaks
  • 3 el Vissaus
  • 4 Limoenen
  • 1 el Suiker
  • 1 bundel Groende asperges
  • 1 Winterpeen
  • 1 Rode peper
  •  Groene peper
  • Zonnebloemolie
  • Zout
  • Peper

Snijd de peper in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de winterpeen. Pers de limoenen. Schil de asperges mits nodig, verwijder de onderkant en gebruik een dunschiller of mandoline om de asperges in gelijke reepjes te snijden.

Mix de vissaus vervolgens met de limoensap en suiker en zet apart.

Meng daarnaast de asperges met wortel, rode en groene peper en breng op smaak met peper en zout.

Smeer de minute steaks in met wat zonnebloemolie. Verhit een gril en bak de minute steaks in zo’n 3 minuten per kant aan.

Voeg nu 3 eetlepels van het vissaus-limoenmengsel bij de groentes. Serveer met de minute steaks en besprenkel met extra saus.

Klik hier voor het recept in pdf.