Picanha recept van Jonathan

Pastrami spice runder picanha

4-6 personen


 

Ingrediënten
Bereiding
  • 1 picanha (± 900 gr)
  • 2 el korianderkorrels
  • 2 el zwarte peperkorrels
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 takjes tijm
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 4 el grof zeezout
30 gr houtsnippers

Rooster de koriander- en de peperkorrels in een pan tot het aroma vrijkomt. Rits de blaadjes van de tijm en doe ze samen met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine of vijzel en maal ze fijn.


Smeer de picanha volledig in met het mengsel en laat het 2 uur marineren. Veeg de spice mix van het vlees, maar laat er gerust nog iets op zitten. Gril de picanha in ca. 25 minuten op een medium hete barbecue aan alle kanten gaar. Voeg tijdens het grillen de houtsnippers aan de kolen toe en sluit de barbecue voor een goede rooksmaak.


Laat de picanha uiteindelijk minstens 20 minuten rusten voor het aansnijden, zodat de vleessappen zich goed door het vlees mengen.

Met deze picanha zorg je gegarandeerd voor spektakel en laat je zien dat je een waardige grillmaster bent!


Klik hier voor het recept in pdf.

 

Je kunt de Picanha online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Pastrami spice runder picanha

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Pastrami spice runder picanha

4-6 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 1 picanha (± 900 gr)
  • 2 el korianderkorrels
  • 2 el zwarte peperkorrels
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 takjes tijm
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 4 el grof zeezout
30 gr houtsnippers

Rooster de koriander- en de peperkorrels in een pan tot het aroma vrijkomt. Rits de blaadjes van de tijm en doe ze samen met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine of vijzel en maal ze fijn.


Smeer de picanha volledig in met het mengsel en laat het 2 uur marineren. Veeg de spice mix van het vlees, maar laat er gerust nog iets op zitten. Gril de picanha in ca. 25 minuten op een medium hete barbecue aan alle kanten gaar. Voeg tijdens het grillen de houtsnippers aan de kolen toe en sluit de barbecue voor een goede rooksmaak.


Laat de picanha uiteindelijk minstens 20 minuten rusten voor het aansnijden, zodat de vleessappen zich goed door het vlees mengen.

Met deze picanha zorg je gegarandeerd voor spektakel en laat je zien dat je een waardige grillmaster bent!


Klik hier voor het recept in pdf.