Picanha steak

Omschrijving Picanha Steak

Staartstuk (picanha) is volgens vele vleesliefhebbers het meest smakelijke deel van het rund. Het dankt zijn smaak aan de goede marmering en het aanwezige randje vet. Afkomstig van runderen die leven op uitgestrekte vlaktes in Australië. Ze worden minimaal 120 dagen graangevoerd.

 

Doos: 1 portie, totaal 300 gram.

 

De lekkerste smaakcombinaties met de Picanha steak

Lekker met gepofte sjalotten en cherrytomaten. Of ga de Argentijnse kant op met een home made chimichurri.


Je kunt de Picanha steak online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Verwennerij eerste klas
08-12-2017
Erik van Seggelen

Twee keer de picanha gehad nu. Rustig op temperatuur laten komen. Dichtschroeien in n beetje hete olie, vuur lager, boter, knoflook en paar takjes kruiden erbij en langzaam garen terwijl je m met t braadvocht baste. Laten rusten en genieten van dit ontzettend smaakvolle stuk vlees! En alles boven medium rare is misdadig! ;)

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Picanha steak

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% rundvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 691 kJ / 165 kcal
Vet 8,0 g
(waarvan verzadigd vet) 3,5 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 23,0 g
Zout 0,0 g

BARBECUE: 5 minuten. *
Regelmatig keren.

GRILLPAN: 5 minuten. *
Halverwege omkeren.

 

* Voor ontdooid product.
Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.

 

Picanha met Argentijnse chimichurri

1-2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • Picanha steak (ca. 300 gr)
  • 1/2 Bos peterselie
  • 1,5 tenen Knoflook
  • Paar takjes Oregano
  • 1/4 el rode Chilivlokken of Chille snippers
  • 60 ml Olijfolie
  • 15 ml Rode wijn azijn
  • Olie of boter

Snijd de peterselie, de oregano, knoflook en chilivlokken fijn. Mix alles door elkaar en voeg de olijfolie en rode wijn azijn toe. Laat het mengsel (chimichurri) enkele uren staan zodat alle smaken tot hun recht komen.

Verhit de grillpan. Bak de picanha in olie of boter op hoog vuur aan beide zijden 1-2 minuten aan. Daarna op lager vuur nog 5 minuten doorgaren. Laat voor het serveren het vlees 5-10 minuten rusten.

Serveer met een flinke hoeveelheid traditionele Argentijnse chimichurri.