Picanha

Omschrijving Picanha

Niet zo bekend in Nederland, maar wel ontzettend lekker! Het donkerrode stuk vlees dat is gesneden uit het staartstuk van het Amerikaanse rund dankt zijn smaak aan de mooie vermarmering en het kleine randje vet. Runderen worden minimaal 120 dagen graangevoerd.

 

Vacuümverpakking ± 880 gram.

De lekkerste smaakcombinaties met de picanha

Ga de Argentijnse kant op en maak de picanha klaar met een home made chimichurri; een Argentijnse saus voor vlees. De chimichurri maak je met verse peterselie, oregano, knoflook en chilivlokken. Daarnaast is de picanha ook lekker met gepofte sjalotten en cherrytomaten. Ga voor de picanha als je op zoek bent naar een échte smaaksensatie.

 

Recept van Jonathan Zandbergen

Bekijk hier het recept van Jonathan.

 

Je kunt de Picanha online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Heerlijk gegeten!
04-05-2016
Tom

Dit haalde ik vroeger wel eens bij de slager. Daar noemen ze het ook wel staartstuk. Ik heb de picanha van the meatlovers online besteld en bereid volgens de methode op de website, en wat doet dit vlees merk zijn naam ten goede! Heerlijk mals en sappig vlees.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Picanha

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% rundvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 691 kJ / 165 kcal
Vet 8,1 g
(waarvan verzadigd vet) 3,5 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 23,0 g
Zout 0,0 g

Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast. Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.

 

De vetlaag boven op het vlees met een scherp mesje in kerven zodat er een ruitvorm ontstaat. Vlees aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel) en rondom goudbruin bakken.
De oven op 80 ⁰C voorverwarmen. Laat de picanha 60 minuten in de oven garen. Hierna het vlees uit de oven nemen. Naar gelieve peper en zout toevoegen en het vlees in mooie plakken snijden.

 

Picanha leent zich bij uitstek ook voor bereiding op de barbecue of grill.

 

Picanha op de BBQ:

  • Snij met een scherp mes het vet meerdere malen in. Zowel horizontaal als verticaal. Pas op dat je niet in het vlees zelf snijd. Door het insnijden van het vet zorg je ervoor dat het vet bij hitte niet kan samentrekken.

  • Wrijf vervolgens de vleeskant in met olijfolie en rub bestaande uit droge kruiden. Leg de picanha met de vleeszijde op het indirecte gedeelte van de BBQ, plaats de deksel erop en laat de kerntemperatuur van het vlees stijgen tot 47 C /115 F. Met een kerntemperatuurmeter kun je dit heel makkelijk en snel meten. Dit duurt ongeveer 40 minuten. De Picanha is nu nog rare.

    Open vervolgens alle luchttoevoeren van je BBQ en leg de Picanha met de vet-zijde boven de hete kolen. Pas op! Wat er nu ontstaat noemt men ook wel een ‘money shot’. Met een beetje geluk krijg je een steekvlam van ca 1 meter.
    Wees voorzichtig met lange haren, baarden of andere lichaamsharen.

    Sear het stuk vlees vervolgens aan beide zijden voor circa 2 / 3 minuten tot de kerntemperatuur 54 C / 130 F is, zodat het vlees een mooie kleur krijgt.

    Pak het vlees goed in aluminiumfolie en laat het voor 5 minuten rusten. Als je het na 5 minuten mag uitpakken, kan het feestje beginnen!
  • Snij het vlees vervolgens dwars op de draad met een scherp mes in plakken van ongeveer 1 / 1,5 cm.

 

 

Picanha met Argentijnse chimichurri

4-6 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 1 Picanha (ca. 900 gr)
  • 2-3 bosjes Peterselie
  • 6 tenen Knoflook
  • 1/4 bos Oregano
  • 1 el rode Chilivlokken of Chille snippers
  • 250 ml Olijfolie
  • 60 ml Rode wijn azijn
  • Olie of boter

Snijd de peterselie, de oregano, knoflook en chilivlokken fijn. Mix alles door elkaar en voeg de olijfolie en rode wijn azijn toe. Laat het mengsel (chimichurri) enkele uren staan zodat alle smaken tot hun recht komen.


Verwarm de oven voor op 80°C. Bak de picanha in olie of boter rondom goudbruin. Leg de picanha in een braadslede en gaar deze vervolgens zeker 60 minuten in de oven.


Serveer met een flinke hoeveelheid traditionele Argentijnse chimichurri.