Reebiefstuk recept van Jonathan

Reebiefstuk met kruidkoek en wildjus

Daag jezelf uit en zet in de gezellige wintermaanden deze bijzonder malse reebiefstuk op tafel! Vol van smaak door het korstje van kruidkoek en een wildjus met specerijen. Samen met de garnituur van knolselderij en rode biet verzorg jij zelf die exclusieve beleving. Dat restaurant gevoel, en dat gewoon lekker aan eigen tafel! 


 

Ingrediënten
Bereiding
  • 4 reebiefstukken á 125 gram
  • 3 plakken ontbijtkoek
  • 4 takjes tijm
  • 2 rode bieten
  • 200 gr roomboter
  • 20 ml (sherry) azijn
  • 400 ml wildfond
  • 1 el five spice (of 1 kaneelstokje, 2 stuks steranijs, 1 el korianderzaadjes, 1 el venkelzaadjes, 1 el zwarte peper)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Snijd de kruidkoek in zeer dunne plakjes en plaats in de oven voor 15 min op 150˚C. Laat het afkoelen en maak er poeder van met behulp van een vijzel.


Zeef het poeder boven een pan, voeg 30 gr roomboter toe en laat smelten. Kruid met peper en zout en strijk het uit op een met bakpapier belegd plateau. Laat opstijven in de koelkast.


Kook de bieten in ca. 1 uur gaar in water, snijd plakken van 2 cm en steek hier kleine ringetjes uit met behulp van een stekerring. Glaceer de torentjes in een klontje boter met de azijn.


Kook de wildfond met de specerijen in tot 50 ml, zeef en mix er 35 gr boter door.


Kruid de reebiefstukken met peper en zout en bak in 3 minuten mooi bruin in roomboter waaraan een takje tijm is toegevoegd. Leg de biefstukjes in een ovenschaal. Snijd plakken van de kruidkoekkorst ter grootte van de biefstukjes en beleg ze ermee. Zet de ovenschaal 5 minuten in een oven van 180˚C.


Haal de biefstukjes uit de oven en laat ze 5 minuten rusten. Serveer de reebiefstukken met de bietjes een wildjus.

Dit gerecht is ook heerlijk met bijvoorbeeld knolselderijfondant en -puree.


Klik hier voor het recept in pdf.

 

Je kunt de Reebiefstukken online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Reebiefstuk met kruidkoek en wildjus

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% reevlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie kcal

121

Energie kJ

509

Vet

3.2

Daarvan verzadigde vetzuren

2.1

Koolhydraten

0,0

Daarvan suikers

0,0

Eiwitten

23

Zout

0.2

LET OP:  wild kan hagel bevatten.

Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.

 

Vlees verhitten tot 70°C in de kern. Vlees in een hete pan aan beide zijden kort aanbraden. Totaal ca. 5 minuten.

 

Reebiefstuk met tijm, feta salade en pitabroodjes

4 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 4 reebiefstukken
  • blaadjes van 4 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 150 gr gemengde jonge slablaadjes
  • blaadjes van 3 takjes munt
  • 100 gr fetakaas, verkruimeld
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 6 el olijfolie
  • 4 pitabroodjes

Dep de stukjes vlees droog en laat ze op kamer temperatuur komen. Hak de tijm fijn en meng met de knoflook. Wrijf de biefstukken aan beide kanten in met de kruidenpasta en bestrooi met peper en zout.


Maak de salade (schep de slablaadjes om met de feta, munt, 4 eetlepels olijfolie, citroenrasp en -sap) en verdeel over vier bordjes.

Rooster de pitabroodjes in een broodrooster en leg zo op de borden.

Verhit een grillpan en bestrijk het vlees met de rest van de olie. Rooster de biefstukken gaar naar wens, snijd in dikke plakken en leg op de borden.