Reebiefstuk

Omschrijving Reebiefstuk

Mager vlees, zeer fijn van structuur en delicaat van smaak. De reeën eten kruiden, blaadjes, koolzaad, granen en erwten. Het zijn dus echte lekkerbekken en dat proef je terug in het vlees.


Doos: 2 porties, totaal 225 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de Reebiefstuk

Combineer ree met zachte smaken. Denk hierbij aan subtiele jus van rode wijn, romige wortelpuree en gestoofde spruitjes in roomboter.


Je kunt de Reebiefstuk online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Reebiefstuk

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% reevlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie kcal

121

Energie kJ

509

Vet

3.2 g

Daarvan verzadigde vetzuren

2.1 g

Koolhydraten

0,0 g

Daarvan suikers

0,0 g

Eiwitten

23 g

Zout

0.2 g

LET OP:  wild kan hagel bevatten.

Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.

 

Vlees verhitten tot 70°C in de kern. Vlees in een hete pan aan beide zijden kort aanbraden. Totaal ca. 5 minuten.

 

Reebiefstuk met tijm, feta salade en pitabroodjes

4 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 4 reebiefstukken
  • blaadjes van 4 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 150 gr gemengde jonge slablaadjes
  • blaadjes van 3 takjes munt
  • 100 gr fetakaas, verkruimeld
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 6 el olijfolie
  • 4 pitabroodjes

Dep de stukjes vlees droog en laat ze op kamer temperatuur komen. Hak de tijm fijn en meng met de knoflook. Wrijf de biefstukken aan beide kanten in met de kruidenpasta en bestrooi met peper en zout.

Maak de salade (schep de slablaadjes om met de feta, munt, 4 eetlepels olijfolie, citroenrasp en -sap) en verdeel over vier bordjes. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster en leg zo op de borden.

Verhit een grillpan en bestrijk het vlees met de rest van de olie. Rooster de biefstukken gaar naar wens, snijd in dikke plakken en leg op de borden.