Rib Eye

Omschrijving Rib Eye

De rib eye, gesneden uit de ribben van runderen die op uitgestrekte vlaktes in Zuid-Amerika leven. Goed dooraderd en daardoor enorm mals vlees. De naam is afgeleid van het oogje vet in de kern van het vlees. Deze runderen worden minimaal 120 dagen graangevoerd, hierdoor ontstaat de authentieke smaak van de rib eye.


Vacuümverpakking ± 1115 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de rib eye

De rib eye heeft niet veel meer nodig dan peper en zout. Wil je toch iets meer smaak geven aan je rib eye? Combineer je rib eye dan met rozemarijn, tijm en knoflook. Rib eye gaat ook goed samen met geroosterde tomaten en gepofte aardappel. Ga je liever voor Oosters? Combineer je rib eye dan met groene asperges, sesamzaad en teriyakisaus.


Je kunt de Rib eye online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Rib Eye

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% rundvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 709 kJ / 170 kcal
Vet 9,4 g
(waarvan verzadigd vet) 4,5 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 21,2 g
Zout 0,0 g

Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast.

Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.

 

Vlees aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel) en rondom goudbruin bakken.

De oven voorverwarmen op 80 ⁰C.
Voeg naar gelieve peper en zout toe aan de rib eye.

Laat de rib eye 75 minuten op 80 ⁰C garen in de oven.

Daarna het vlees uit de oven nemen en in mooie plakken snijden.

 

Rib eye kan ook prima bereid worden op de grill of barbecue.

 

Rib eye op de BBQ:

  • Verwarm de BBQ tot 110°C voor indirect gebruik.
  • Plaats het vlees op de BBQ gedurende ca 45 minuten.

    De kerntemperatuur zal dan rond 48°C zijn.
  • Gril het geheel op hoge temperatuur nog even kort af tot een kerntemperatuur van ca 52°C.
  • Laat het vlees vervolgens nog ca 5 minuten in aluminiumfolie rusten alvorens je aansnijdt.
  • Snijd het geheel aan en voeg als laatste (zee) zout en versgemalen peper toe

 

Serveer eventueel met: gegrilde groene aspergers

Rib eye met groene asperges, sesamzaad en teriyakisaus

4-6 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 1 Rib eye (ca. 1 kg)
  • 2 bundels Groene asperges
  • Sesamolie
  • Sesamzaad
  • Teriyakisaus
  • Peper
  • Zout

Verwarm de oven voor op 80 ⁰C. Grill de rib eye rodom goudbruin en zet deze vervolgens op een bakplaat in de oven. Ca. 75 minuten laten garen.


Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan. Verwijder ondertussen de onderkant van de asperges en snijd ze in stukken. Verhit de sesamolie in een wokpan en roerbak de asperges tot ze gaar zijn. Dat duurt ongeveer 5 minuten (per bundel). Meng met het sesamzaad.


Serveer de rare of medium gebakken rib eye met een teriyaki saus.