Steak pieces recept

Steak en biertaart

2 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze Steak en biertaart
  • 2 porties Steak pieces
  • 1 Ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 75 gr Bloem
  • 200 ml donker bier (bijv. Guinness)
  • 250 ml Runderbouillon
  • 2 plakken Bladerdeeg
  • 1 Ei
  • 1 el Olijfolie

Ontdooi het bladerdeeg. Snijd de uien in ringen en snijd de knoflook grof.

Verhit de olijfolie in een pan. Bak er de steak pieces in aan. Haal uit de pan, zet apart.

Giet nog een beetje olie in de pan en bak de uien samen met de knoflook totdat de uien bruin beginnen te worden.

Voeg de bloem toe en roer een minuut goed door. Voeg het bier en de runderbouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten doorkoken. Haal van het vuur. Verwarm de oven ondertussen tot 200°C.

Meng de steak pieces met het mengsel en schep in twee ovenbestendige schaaltjes. Dek goed af met het bladerdeeg.

Klop het ei los, bestrijk het bladerdeeg hiermee en bak 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg er mooi bruin uitziet.

Laat even afkoelen voordat je het serveert.


Klik hier voor het recept in pdf.

 

Je kunt de steak online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Steak en biertaart

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Steak en biertaart

2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 2 porties Steak pieces
  • 1 Ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 75 gr Bloem
  • 200 ml donker bier (bijv. Guinness)
  • 250 ml Runderbouillon
  • 2 plakken Bladerdeeg
  • 1 Ei
  • 1 el Olijfolie


Ontdooi het bladerdeeg. Snijd de uien in ringen en
snijd de knoflook grof. Verhit de olijfolie in een pan.
Bak er de steak pieces in aan. Haal uit de pan, zet apart.
Giet nog een beetje olie in de pan en bak de uien samen
met de knoflook totdat de uien bruin beginnen te worden.
Voeg de bloem toe en roer een minuut goed door.
Voeg het bier en de runderbouillon toe en breng aan de kook.
Laat 15 minuten doorkoken. Haal van het vuur. Verwarm de oven
ondertussen tot 200°C. Meng de steak pieces met het mengsel
en schep in twee ovenbestendige schaaltjes. Dek goed af met
het bladerdeeg. Klop het ei los, bestrijk het bladerdeeg hiermee
en bak 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg er mooi bruin uitziet. Laat even afkoelen voordat je het serveert.


Klik hier voor het recept in pdf.