Carpaccio

Omschrijving

Carpaccio is door bedenker Giuseppe Cipriani vernoemd naar een Venetiaanse schilder uit de 15e eeuw. Heerlijk en makkelijk voorgerecht. 100% naturel vlees, gesneden uit de achtermuis van het Angus rund. Afkomstig van runderen die leven op uitgestrekte vlaktes in Zuid-Amerika. Ze worden minimaal 120 dagen graangevoerd. 

 

Doos: 2 porties , totaal 160 gram.

 

De lekkerste smaakcombinaties met Carpaccio

Origineel met mayonaise, worcestersaus, citroensap en melk. Klassiek geworden met (rucola) sla, pijnboompitten en Parmezaanse kaas en een dressing van azijn, olie en peper. Eens iets anders? Ook lekker met venkelsalade of kies voor een andere dressing zoals een frambozendressing. Of ga voor een lekkere carpaccio sandwich.



Je kunt de Angus burger online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Carpaccio

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% rundvlees

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

Energie kcal

513

Energie kJ

122

Vet

3,4 g

Waarvan verzadigd vet

1,3 g

Koolhydraten

<0,5 g

Waarvan suikers

<0,5 g

Eiwitten

22,9 g

Zout

0,0 g

Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.

Neem een bevroren portie, leg deze op een bord, verwijder de folie, garneren en serveren op kamertemperatuur.

Carpaccio met de originele dressing

6 personen (voorgerecht)

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 6 porties carpaccio
  • zelfgemaakte mayonaise (1 scheutje citroensap, 2 eidooiers, 1 tl mosterd en 150 ml druivenpitolie)
  • 1 tl verse citroensap
  • 1 of 2 tl worcestersaus
  • 2 of 3 el melk
  • peper
  • zout
Om de carpaccio plakjes netjes op het bord te krijgen, is het handig een bevroren portie carpaccio rechtstreeks op het bord -waarop je het wilt serveren- te leggen. Verwijder dan de folie. Garneren en direct serveren op kamertemperatuur.
 
Maak eerst de mayonaise. Meng hiervoor twee snufjes zout en peper met het citroensap, klop er de eidooiers door, voeg dan de mosterd toe en roer met een garde terwijl je de olie er langzaam bij giet.

Meng de mayonaise vervolgens met het citroensap, de worcestersaus en de melk tot een dikke saus. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Bewaar de dressing eventueel in de koelkast tot moment van garneren.Garneer de carpaccio net voor het serveren met de saus.