Cowboy Steak

Omschrijving cowboy steak

Ben je op zoek naar een steak met karakter en een mooie vermarmering? Ga dan voor de cowboy steak, want hiermee haal je zonder twijfel de smaakbeleving in huis. De cowboy steak is afkomstig van Amerikaanse runderen die leven op uitgestrekte vlaktes en minimaal 120 dagen worden graan gevoerd.


Doos: 1 portie, totaal 300 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de cowboy steak

Probeer de cowboy steak eens met een koffie-chilirub. Hiermee geniet je op een andere, maar zeker niet minder lekkere manier van je cowboy steak. Geen fan van koffie en geniet je liever van de steak zijn eigen smaak? Combineer je cowboy steak dan met gefrituurde uienringen en wat knoflook. Geef je cowboy steak een frisse touch door er lente-uitjes aan toe te voegen en klaar is kees!


Je kunt de Cowboy steak online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

jehaa !
18-05-2016
Kerstin

I made this on the Braai, 2.5 mins each side on a houtskool Weber with Cast Iron griddle - incredibly tasty, lovely pieces of fat inbetween the meat - loved it <3

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Cowboy Steak

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% rundvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 692 kJ / 166 kcal
Vet 9,5 g
(waarvan verzadigd vet) 4,2 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 21,1 g
Zout 0,0 g

BARBECUE: 7-8 minuten. *
Regelmatig keren.

GRILLPAN: 7-8 minuten. *
Halverwege omkeren.

 

* Voor ontdooid product.
Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.


Kerntemperaturen cowboy steak

De cowboy steak wordt ontdooid bereid op de barbecue of grillpan voor 7-8 minuten. In de grillpan keer je de steak halverwege om en op de barbecue is het nodig om regelmatig te keren.

Heb je de cowboy steak het liefst rare? Hanteer dan een kerntemperatuur van 50-52°C.
Liever medium rare? Houd de temperatuur dan 55-58°C.
Een temperatuur van 60-63°C zorgt voor een medium gebakken cowboy steak.
Liever medium well done? Kies dan voor een kerntemperatuur van 65-67°C.
Een kerntemperatuur van 70-hoger°C geeft je een well done cowboy steak.


Bekijk kerntemperaturen tabel

Cowboy steak met een koffie-chilirub

2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 2 Cowboy steaks
  • 1½ tl Chilipoeder
  • 1½ tl Gemalen koffie
  • ½ tl Bruine suiker
  • ½ tl Mosterdpoeder
  • ½ tl Korianderpoeder
  • ½ tl Zout
  • ½ tl Peper

Mix alle kruiden samen met de koffie en smeer er de
cowboy steaks mee in. Laat even intrekken.

Verhit wat olie in een pan en bak de Cowboy steak
ongeveer 7 minuten aan elke kant.

Laat voor het serveren een paar minuten afkoelen.


Klik hier voor het recept in pdf.