Kalfs oester

Omschrijving kalfsoester

De kalfsoester is een zacht en mals stuk vlees met weinig vet, wat gesneden is uit de bovenbil van de Hollandse kalf. De Hollandse kalveren leven in ruime stallen met voldoende daglicht. Het vlees van hoge kwaliteit ontstaat doordat de kalveren een gebalanceerde voeding krijgen.


Doos: 2 porties, totaal 250 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de kalfsoester

Wil je gaan voor een echte smaaksensatie bij jou thuis? Snijd dan de kalfsoester open en vul het stuk vlees met champignons en roomkaas. Ben je meer fan van de dragonroomsaus? Combineer deze dan met de kalfsoester. Met deze combinatie ben je zeker van een heerlijke maaltijd zonder er al te veel moeite voor gedaan te hebben.


Je kunt de Kalfs oester online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Kalfs oester

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% kalfsvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 458 kJ / 108 kcal
Vet 1,9 g
(waarvan verzadigd vet) 0,7 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 22,8 g
Zout 0,0 g

BARBECUE: 6 minuten. *
Regelmatig keren.

GRILLPAN: 6 minuten. *
Halverwege omkeren.

 

* Voor ontdooid product.
Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.


Kerntemperaturen kalfsoester

Voordat de kalfsoester bereid wordt is het belangrijk om het vlees eerst te ontdooien. Een bereidingstijd van 6 minuten is voldoende voor zowel de barbecue als grillpan. Wanneer de kalfsoester wordt bereid op de barbecue dan is regelmatig keren goed. In de grillpan is halverwege omkeren voldoende.

Voor een rosé gebakken kalfsoester houd je de temperatuur op 56-62°C.
Liever een medium gebakken kalfsoester? Houd dan de temperatuur tussen 62 en 68 °C.
Een well done kalfsoester krijg je door de temperatuur op 68 °C of hoger te houden.


Bekijk onze kerntemperaturen tabel voor alle vlees kerntemperaturen.

Kalfsoester in dragonsaus

4 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 4 Kalfsoesters
  • 1 Sjalot
  • 1 teen Knoflook
  • 100 ml Witte wijn
  • 200 ml kookroom
  • 2 el Mosterd
  • Scheut cognac
  • Verse dragon
  • 40 gr boter
  • Zout
  • Peper

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sjalot fijn en pers de knoflook. Zet apart. Bestrooi de kalfsoesters met peper en zout.

Smelt de helft van de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kalfsoesters in ongeveer 2 minuten per kant aan.

Neem een ovenschaal en leg er het vlees in. Bak ze in 8 minuten in de oven en wikkel ze daarna in aluminiumfolie. Laat nog eens 8 minuten rusten.

Neem dezelfde pan als waarin je het vlees aangebakken hebt. Giet het braadvet weg en zet met de andere helft van het boter op het vuur. Bak er de sjalot en knoflook in.

Voeg na 3 minuten de cognac toe en laat even koken. Voeg dan de witte pijn toe en laat 3 minuten staan. Voeg dan de kookroom toe en roer goed. Zet het vuur zacht.

Als laatst voeg je de mosterd en dragon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Klik hier voor het recept in pdf.