Kalfs ribeye

Omschrijving kalfs ribeye

De kalfs ribeye is een goed stuk rosé vlees met een lichte en fijne smaak. De Hollandse kalveren leven in ruime stallen met voldoende daglicht. Het vlees van hoge kwaliteit ontstaat doordat de kalveren een gebalanceerde voeding krijgen.


Doos: 2 porties, totaal 350 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de kalfs ribeye

De kalfs ribeye is te combineren met verschillende streken uit de wereld. Combineer je kalfs ribeye met een Vlaamse kriekbiersaus of geef je kalfs ribeye een Marokkaanse touch met Arabische specerijen. Ben je meer van de Franse keuken? Ga dan voor een bearnaisesaus bij je goed gemarmerde rosé ribeye.


Je kunt de Kalfs ribeye online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Kalfs ribeye

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% kalfsvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 698 kJ / 167 kcal
Vet 9,4 g
(waarvan verzadigd vet) 3,8 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 20,6 g
Zout 0,0 g

BARBECUE: 8 minuten. *
Regelmatig keren.


GRILLPAN: 8 minuten. *
Halverwege omkeren.

 

* Voor ontdooid product.
Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.


Kerntemperaturen kalfsribeye

Voordat je de kalfsribeye bereidt is het noodzakelijk om het vlees eerst te ontdooien. Op zowel de barbecue als grillpan is 8 minuten bereidingstijd genoeg. Op de barbecue is het nodig om de kalfsribeye regelmatig te keren, in de grillpan is halverwege omkeren voldoende.

Heb je de kalfsribeye het liefst rosé gebakken? Dan is een kerntemperatuur van 56-62°C goed.
Voor een medium gebakken kalfsribeye is een kerntemperatuur van 62-68 °C voldoende.
Liever je kalfsribeye well done? Kies dan voor 68-hoger°C.


Bekijk ook alle andere vlees kerntemperaturen in de kerntemperaturen tabel

Kalfsribeye met avocadosalsa

2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 2 Kalfsribeyes
  • 1 Avocado
  • 2 Tomaten
  • Verse koriander
  • Limoen
  • 4 el Zure room
  • ½ tl Komijn
  • ½ tl koriander
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Ontdoe de avocado van zijn pit. Snijd het vruchtvlees fijn.

Zet kokend water op het vuur en snijd met een mes een kruisje in de boven en onderkant van de tomaat. Leg in het kokend water totdat het vel loslaat. Verwijder het vel. Snijd de tomaat doormidden en haal de pitjes eruit. Snijd het overgebleven deel in stukjes.

Snijd de verse koriander fijn. Pers een halve limoen uit. Mix de limoen met de verse koriander, zure room, komijn, gemalen koriander, tomaat en avocado en breng op smaak met peper en zout.

Bak de kalfsrib eye volgens de bereidingswijze op de verpakking
en serveer met de avocadosalsa.


Klik hier voor het recept in pdf.