Lamsbout steak

Omschrijving lamsbout steak

De lamsbout steak is gesneden uit de achterbout van het Nieuw-Zeelands lam, die beschikt over een volle smaak. Deze smaak is te danken aan de grassen en klaver die het lam eet in de vrije natuur. De lamsbout steak is een sappig stuk vlees met een been in het midden en perfect voor een langzame garing.

 

Doos: 1 portie, 400 gram


De lekkerste smaakcombinaties met de lamsbout steak

Geroosterde paprika en olijventapenade gaat goed samen met de lamsbout steak. Daarnaast zorgt lamsvlees gecombineerd met kruiden zoals knoflook en tijm voor een overheerlijke smaaksensatie. Meer fan van oregano? Combineer dit dan met je lamsboutsteak en wat balsamico. Ontzettend lekker!


Je kunt de Lamsbout steak online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Lamsbout steak

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% lamsvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 727 kJ / 174 kcal
Vet 10,8 g
(waarvan verzadigd vet) 4,4 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 19,2 g
Zout 0,0 g

BARBECUE: 15 minuten. *
Regelmatig keren.

GRILLPAN: 15 minuten. *
Halverwege omkeren.

 

* Voor ontdooid product.
Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.


Kerntemperaturen lamsbout steak

Voordat de lamsbout steak wordt bereid is het noodzakelijk dat de steak ontdooid wordt. Op zowel de barbecue als in de grillpan is de bereidingstijd 15 minuten. Op de barbecue keer je de lamsbout steak regelmatig om en in de grillpan keer je het halverwege om.

De lamsbout steak rare gebakken? Kies dan voor een kerntemperatuur van 50-52°C.
Liever medium rare? Dan is de ideale temperatuur 55-58°C.
Voor een medium gebakken lamsbout steak houd je de temperatuur op 60-63°C.
Of heb je de lamsbout steak liever medium well done gebakken? Dan is 65-67°C voldoende.
Een kerntemperatuur van 70-hoger°C maakt je lamsbout steak well done.


Onzekerntemperaturen tabel bevat alle informatie over vlees kerntemperaturen.

Lamsbout steaks met geroosterde
paprika-olijventapenade

2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 2 Lamsbout steaks
  • 1 teen Knoflook
  • 2 Citroenen
  • 3 Rode paprika's
  • Verse peterselie
  • 10-15 Zwarte olijven zonder pit
  • 1 el Kappertjes
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Verwarm de oven voor op 220 graden °C. Pers de citroenen uit. Snijd de knoflook fijn. Bestrooi de steaks met peper en zout. Voeg het citroensap, de olijfolie en knoflook toe. Mix goed, dek af en laat in de koelkast marineren.

Leg de paprika’s in de oven en bak in 20-30 minuten totdat ze bruin beginnen te worden. Doe in een kom en dek de kom af met plastic folie. Laat even afkoelen.

Verwijder dan het vel, maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Doe dat ook met de olijven, peterselie en kappertjes. Meng deze ingrediënten samen met een scheutje olijfolie met elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de grillpan en bak de steaks zoals aangegeven op de verpakking. Serveer met de geroosterde paprika-olijventapenade.


Klik hier voor het recept in pdf.