US Steak

Omschrijving US Steak

De US steak is een magere biefstuk met weinig vet, gesneden uit de bovenbil van het rund. De steak is afkomstig van het Amerikaanse rund dat vrij leeft op uitgestrekte vlaktes. Onderschat de steak niet, want de US steak zit vol met smaak. Het vlees is namelijk afkomstig van Amerikaanse runderen die op uitgestrekte vlaktes leven. Ze worden minimaal 120 dagen graan gevoerd, wat weer zorgt voor vermarmering van het vlees en een heerlijke smaak.


Doos: 1 portie, totaal 250 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de US Steak

De US steak is een veelzijdig stuk vlees, wat goed gaat met bijna iedere saus. Je kunt dus verschillende kanten op gaan wat betreft de US steak. Ga voor een smaakvolle maar frisse steak door de US steak te combineren in een salade met chilisaus, tomaten, taugé en cashewnoten. De steak is ook lekker met een granaatappelmelasse en verschillende kruiden.


Je kunt de US steak online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Top
01-01-2018
Geoffrey

Zag het toevallig in de supermarkt, en dacht laat ik het is proberen. Medium-rare gebakken, super mals! En volle smaak, alleen peper en zout na het bakken, saus vond ik zonde voor de smaak van het vlees. Top! Ga ik vaker halen!

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: US Steak

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% rundvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 455 kJ / 108 kcal
Vet 1,8 g
(waarvan verzadigd vet) 0,7 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 22,9 g
Zout 0,0 g

BARBECUE: 5 minuten. *
Regelmatig keren.

GRILLPAN: 5 minuten. *
Halverwege omkeren.

 

* Voor ontdooid product.
Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.


Kerntemperaturen US steak

Voordat de US steak bereid wordt, is het noodzakelijk om de steak te ontdooien. De steak kan bereid worden op de barbecue of grillpan voor 5 minuten. Je steak op de barbecue? Keer de steak dan regelmatig om. In de grillpan is halverwege omkeren voldoende.

Een rare gebakken US steak krijg je door de temperatuur te houden op 50-52°C.
Voor medium rare is 55-58°C voldoende.
Een temperatuur van 60-63°C zorgt voor een medium gebakken US steak.
Liever medium well done? Houd dan de kerntemperatuur op 65-67°C.
Een kerntemperatuur van 70-hoger°C geeft je een well done US steak.


Bekijk ook de kerntemperaturen tabel voor alle vlees kerntemperaturen.

US steak met granaatappel

4 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 2 US steaks
  • 2 Ansjovisfilets uit blik, met olie
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 Sjalot
  • 2 el Honing
  • Granaatappelmelasse
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 el Rode wijnazijn
  • 3 el Rode wijn
  • 1 Granaatappel
  • 3 el Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Snijd de sjalot fijn. Haal alle ‘zaadjes’ uit de granaatappel. Kruid het vlees met peper en zout. Zet apart.

Snijd de knoflook samen met de ansjovisfilet fijn tot er een pasta ontstaat. Meng er de honing met de sjalot, granaatappel melasse, balsamicocrème, rode wijn azijn, rode wijn, olijfolie en mespunt zout door.

Smeer de US steaks met dit mengsel in en laat bij voorkeur, afgedekt, een dag marineren. Haal met je handen zoveel mogelijk marinade van de steaks en vang op. Zet apart.

Bak de steaks volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat voor het serveren nog 5-10 minuten rusten.

Zet een andere pan op het vuur en voeg er de marinade aan toe. Voeg vrijgekomen vleessappen uit de grillpan toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat inkoken tot het dikker wordt.

Zet het vuur uit en voeg de granaatappelzaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout.


Klik hier voor het recept in pdf.