Struisvogelsteak recept

Struisvogelsteak met gebakken sjalotjes en salsa picante

2 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze Struisvogelsteak
  • 2 struisvogel steaks
  • 50 gr rode cherry tomaatjes
  • 3 gele cherry tomaatjes
  • 2 takjes verse basilicum
  • 1/2 rood pepertje, van zaadjes ontdaan
  • 1/2 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • geraspte schil en sap van 1/4 citroen
  • 25 gr roomboter
  • 2 sjalotjes, geschild en in partjes gesneden
  • 1/2 el bruine suiker

Laat het vlees op kamer temperatuur komen. Snijd de tomaatjes in vieren, scheur de takjes basilicum en hak het pepertje en de knoflook fijn. Meng met de tomaatjes, de helft van de olie en de citroenrasp en sap.

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter en de rest van de olie in een koekenpan en bak de steaks naar smaak gaar en bruin. Haal uit de pan, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie.

Bak de sjalotjes met de suiker in de zelfde pan bruin en knapperig. Serveer de steaks met de sjalotjes en salsa. Lekker met een sneetje knapperig brood en een salade.

Je kunt de Struisvogel steaks online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Struisvogelsteak met gebakken sjalotjes en salsa picante

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering