Struisvogelsteak

Omschrijving Struisvogelsteak

Een smakelijk, mager stukje vlees. Dieprood van kleur. De textuur is te vergelijken met rund. Ons struisvogelvlees komt van de beste farms in Zuid-Afrika.

 

Doos: 2 porties, totaal 250 gram.

 

De lekkerste smaakcombinaties met Struisvogelsteak

Gaat goed samen met vrijwel elke saus. Maar ook erg lekker in een wokgerecht of een groene salade. 


Je kunt de Struisvogelsteak online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Struisvogelsteak

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% struisvogelvlees

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

Energie kcal

102

Energie kJ

425

Vet

0.6 g

Daarvan verzadigde vetzuren

0.2 g

Koolhydraten

0,0 g

Daarvan suikers

0,0 g

Eiwitten

22 g

Zout

0,0 g

Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.

Vlees verhitten tot 70°C in de kern. Vlees in een hete pan aan beide zijden kort aanbraden. Totaal ca. 6 minuten.

Struisvogel steak met gebakken sjalotjes en salsa picante

2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 2 struisvogel steaks
  • 50 gr rode cherry tomaatjes
  • 3 gele cherry tomaatjes
  • 2 takjes verse basilicum
  • 1/2 rood pepertje, van zaadjes ontdaan
  • 1/2 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • geraspte schil en sap van 1/4 citroen
  • 25 gr roomboter
  • 2 sjalotjes, geschild en in partjes gesneden
  • 1/2 el bruine suiker

Laat het vlees op kamer temperatuur komen. Snijd de tomaatjes in vieren, scheur de takjes basilicum en hak het pepertje en de knoflook fijn. Meng met de tomaatjes, de helft van de olie en de citroenrasp en sap.

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter en de rest van de olie in een koekenpan en bak de steaks naar smaak gaar en bruin. Haal uit de pan, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie.

Bak de sjalotjes met de suiker in de zelfde pan bruin en knapperig. Serveer de steaks met de sjalotjes en salsa. Lekker met een sneetje knapperig brood en een salade.