Sucade

Omschrijving Sucade

De sucade is gesneden uit de schouder van het Amerikaanse rund dat leeft op uitgestrekte vlaktes. Sucade is vlees met een authentieke smaak en structuur. Het heeft wel wat langer de tijd nodig om mals te worden, maar dat maakt de sucade niet minder lekker.


Vacuümverpakking ± 900 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de sucade

Ga voor slow cooken met je sucade. Stoof je sucade met een goede en volle rode wijn. Voeg er daarna laurier, ui en tomaat aan toe en laat het lekker sudderen. Je geeft je sucade hierbij een Hollandse touch, heerlijk! Ga je liever voor de bier variant? Stoof je sucade dan in bier!


Je kunt de Sucade online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.



heerlijk
06-11-2016
Peter

Smaakt heerlijk in de sudderpot!

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Sucade

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% rundvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram

 

Energie 566 kJ / 135 kcal
Vet 5,5 g
(waarvan verzadigd vet) 2,2 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 21,3 g
Zout 0,0 g

Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast. Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.

 

Vlees aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel) en rondom goudbruin bakken.
Vlees uit de pan nemen en in een ovenschaal of juspan plaatsen.
Blus de vetstof af met (1 liter) runderfond. Fond is een sterke runderbouillon.
Voeg de bouillon bij het vlees.
Gaar de sucade in de ovenschaal 4 uur in de oven op 130 ⁰C of zet de juspan 4 uur op laag vuur met gesloten deksel.
Hierna op gewenste wijze portioneren.

 

Sucade op de BBQ:

  • Wrijf de sucade in met een rub naar keuze.
  • Verwarm de BBQ tot 110°C voor indirect gebruik.
  • Plaats de sucade op de BBQ.

  • Uitgaande van een kilo, zal het vlees na ca 2 uur de kerntemperatuur rond 65°C hebben.
    Plaats de sucade nu in een bak met paprika’s, uien, wortel.
    Dek de bak met aluminiumfolie af en plaats deze terug op de BBQ totdat het vlees ca 90°C kerntemperatuur heeft. (Dit duurt ca 1,5 tot 2 uur.)
  • Haal het vlees van de BBQ, laat het een half uur rusten en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.

    Je hebt nu Pulled Beef! Vermeng het met de meegestoomde groente!

 

Serveer eventueel met: gepofte aardappel met sour cream

Sucade in bier gestoofd

4-6 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 1 Sucade (ca. 1 kg)
  • 100 gr Boter
  • 2 Preien
  • 1 Winterpeen
  • 3 Kruidnagels
  • Verse tijm
  • 300 ml Rundvleesbouillon
  • 2 flesjes Donker bier (bijvoorbeeld Bokbier)
  • Bloem
  • Peper
  • Zout

Snijd de sucade in dikke lappen, dep ze droog en bestrooi met peper en zout. Haal ze even door de bloem en schud het losse meel er af.

Smelt de boter in een grote braadpan en bak het vlees rondom lichtbruin.


Snijd de wortel en prei in stukken en voeg toe samen met de kruiden. Laat even sudderen en voeg dan het bier toe. Laat inkoken totdat de meeste alcohol verdampt is en voeg dan de rundvleesbouillon toe.


Laat de braadpan met deksel zo’n 4 uur op zacht vuur staan.