Sucade recept

Sucade in bier gestoofd

4-6 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze Sucade
  • 1 Sucade (ca. 1 kg)
  • 100 gr Boter
  • 2 Preien
  • 1 Winterpeen
  • 3 Kruidnagels
  • Verse tijm
  • 300 ml Rundvleesbouillon
  • 2 flesjes Donker bier (bijvoorbeeld Bokbier)
  • Bloem
  • Peper
  • Zout

Snijd de sucade in dikke lappen, dep ze droog en bestrooi met peper en zout. Haal ze even door de bloem en schud het losse meel er af.

Smelt de boter in een grote braadpan en bak het vlees rondom lichtbruin.


Snijd de wortel en prei in stukken en voeg toe samen met de kruiden. Laat even sudderen en voeg dan het bier toe. Laat inkoken totdat de meeste alcohol verdampt is en voeg dan de rundvleesbouillon toe.


Laat de braadpan met deksel zo’n 4 uur op zacht vuur staan.

Je kunt de Sucade online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Sucade in bier gestoofd

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering
Onze kok is nog druk bezig met het maken van extra recepten. Zo ook voor dit lekkere stuk vlees. Kom op een later moment nog eens terug.